2024.04.26, Péntek
Foglalkoztatási támogatásokat biztosít a kormányhivatal
Illusztráció: Pexels

Foglalkoztatási támogatásokat biztosít a kormányhivatal

Nógrád Vármegyei Kormányhivatal

2023.02.07. 09:46

Az álláskeresők vállalkozóvá válását, vagy akár kilenc hónapnyi foglalkoztatását is támogatja különböző pályázati konstrukciókban a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete. A korábbinál kedvezőbb feltételekkel elérhető támogatások még az előző uniós költségvetési ciklus utolsó ilyen lehetőségei, de hamarosan az új támogatási programok is elindulnak.

Hirdetés

Az Ifjúsági Garancia Rendszerben egyszerűsített eljárásban juthatnak 90 napos munkatapasztalat-szerzést segítő támogatáshoz a 25 év alatti álláskeresők foglalkoztatását vállaló munkáltatók. A vissza nem térítendő támogatás a bruttó bér és a szociális hozzájárulási adó teljes összegét fedezi, akár havi 592.800 forint erejéig. Ezen támogatást követően, de akár önállóan is elérhető a vállalkozások munkaerő támogatása konstrukció, melyben a 25 év alatti munkavállaló bruttó bérének és szociális hozzájárulási adójának felét, de legfeljebb havi 250 ezer forintot igényelhet a foglalkoztató, akár hat hónapon keresztül. Ezek a konstrukciók a fiatalok mellett a 25 év fölötti nyilvántartott álláskeresők foglalkoztatásához is elérhetők.

A Nógrád vármegyei foglalkoztatási paktum programban vállalkozóvá válást elősegítő támogatás vehető igénybe új vállalkozás indításához, de akár már működő vállalkozáshoz való csatlakozáshoz is, amennyiben az álláskereső a társaság tevékenységébe személyesen közreműködő tagként csatlakozik. A vissza nem térítendő támogatás legfeljebb 6 hónap időtartamra szólhat, havonta a kötelező legkisebb munkabér összegéig terjedő támogatás igényelhető, ami jelenleg havonta 232 ezer forint. A támogatást a program célcsoportjának megfelelő álláskeresők igényelhetik.

A támogatások részleteiről a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete nyújt részletes tájékoztatást. A konstrukciók rövid összefoglalói a mellékletek között találhatók, a további információk és a kérelmek benyújtásához szükséges nyomtatványok pedig elérhetők a nograd.munka.hu honlapról.

Helyi hírekkormányhivatalfoglalkoztatás