2024.04.28, Vasárnap
Kétezer Nógrád megyei lakos munkavállalását segíti az új foglalkoztatási paktum
Nógrád Megyei Kormányhivatal

Kétezer Nógrád megyei lakos munkavállalását segíti az új foglalkoztatási paktum

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2022.11.12. 13:16

Elindult a "Nógrád megyei foglalkoztatási paktum Plusz", amelynek keretében hat év alatt összesen 3,2 milliárd forintot fordítanak a megyében élők foglalkoztatási helyzetének javítására. A programot Nógrád Megye Önkormányzata, a Nógrád Megyei Kormányhivatal és a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. közösen valósítja meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében biztosított támogatásból.

Hirdetés

A foglalkoztatási paktum nyitókonferenciáját csütörtökön Mátraverebély-Szentkúton rendezték, ezzel hivatalosan is kezdetét vette az a hat esztendőn átívelő munka, amelynek célja, hogy legalább kétezer főt bevonva javuljon Nógrád megye foglalkoztatási helyzete.

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke az eseményen azt hangsúlyozta: cél a magasabb hozzáadott érték elérése, ami a cégeknek több bevételt, a dolgozóknak pedig magasabb bért jelent. A megyei önkormányzat is azzal a szándékkal csatlakozott a paktumhoz, hogy hozzájáruljanak a helyben boldogulás lehetőségének minél magasabb szintű biztosításához.

A megyei közgyűlés elnöke arra is kitért: bár a program a munkavállalókra fókuszál, az elsődleges partnerek között vannak a vállalkozások is. A közszférának mindent meg kell tennie és meg is tesz a vállalkozások kiszolgálása, hatékony működésük segítése érdekében, ezzel a programmal például kétezer munkavállaló jelenik majd meg az elsődleges munkaerőpiacon – hangsúlyozta Skuczi Nándor.

Helyi hírekNógrád megyekormányhivatal