2024.03.29, Péntek
Az Ipolytölgyes nyerte el az ezüstöt a hátrányos helyzetű gyermekek focitornáján
Illusztráció: Pixabay

Az Ipolytölgyes nyerte el az ezüstöt a hátrányos helyzetű gyermekek focitornáján

mti

2022.11.18. 16:02

Tiszabő csapata nyerte a hátrányos helyzetű gyermekek focitornáját, amelynek döntőjét a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának otthont adó felcsúti Pancho Arénában rendezték meg - tájékoztatta a programot szervező Magyar-Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs munkatársa az MTI-t.

Hirdetés

A második alkalommal megrendezett országos lefedettségű Arany Kupa záróeseményén 18 csapat közel 200 ifjú futballistája lépett pályára - közölte Bőle Tamás.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Hátrányos Helyzetű Falvak és Községek Fejlődéséért Egyesület és az MTK Budapest közös, az egész országot lefedő programsorozata a legszegényebb településeken élő gyerekeknek kínál programot, kihívást és új, korábban még nem tapasztalt élményt - tette hozzá.

Mint írta: a Felzárkózó települések programban szereplő falvakat felölelő regionális selejtezők az év során három helyszínen - Kozármisleny, debreceni Nagyerdei Stadion, MTK Budapest - zajlottak. Ezeken a tornákon 44 falu csapata, összesen több mint félezer gyerek lépett pályára, a felcsúti döntőbe végül 18 csapat kvalifikálta magát.

Az Arany Kupa végeredménye: 1. Tiszabő, 2. Ipolytölgyes, 3. Karancsság, Gyulaj; legjobb játékos (fiú): Szatmári István (Gyulaj),legjobb játékos (lány): Bartus Csenge (Karancsság), legjobb kapus: Mága Kálmán (Tiszabő), gólkirály: Sági Péter (Ipolytölgyes), különdíj: Gecse Márk (Nagyecsed), fair play-díj: Lakócsa.

A kupákat és különdíjakat Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, Kiss Dávid, a Jelenlét programok szakmai vezetője, Maka István, a Felzárkózó települések sportszakterületi vezetője, valamint a Magyar Labdarúgó-szövetség képviseletében Dunai Antal olimpiai bajnok, illetve Pintér Ádám, az MTK nagykövete adta át - olvasható a közleményben.

Helyi hírekIpolytölgyesfoci