2024.04.25, Csütörtök
Idén is népszerű a nyári diákmunka Nógrád megyében
Illusztráció: Pixabay

Idén is népszerű a nyári diákmunka Nógrád megyében

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2022.08.04. 14:13

Bár a nyári diákmunka program még csak félidejénél jár, ennek keretében eddig már több mint ezer fiatal talált magának munkát Nógrád megyében.

Hirdetés

Akárcsak az elmúlt években, úgy idén is számos fiatal tölti munkával a nyári szünetet Nógrád megyében is. A megye járási hivatalai már több mint 160 munkáltatóval kötöttek szerződést a diákok foglalkoztatásának támogatására. A fiatalok jelentős részét az önkormányzatok, illetve egyéb intézmények foglalkoztatják, de több mint száz diák helyezkedett el a turizmus és vendéglátás területén, míg mintegy 30-an a mezőgazdaság mellett döntöttek.

Az önkormányzatoknál és intézményeiknél főként segédmunkát végeznek a fiatalok, de alkalmaznak diákokat ügyintézőként, adminisztrátorként is. A mezőgazdaságban elsősorban egyszerű foglalkoztatási területre keresnek tanulókat, míg a turizmus és vendéglátás területén a diákokat főként konyhai kisegítőként, illetve a szakmával rendelkező fiatalokat pincér és szakács munkakörökben is alkalmazzák.

Az országos program fő célja, hogy minél több diák munkához jutását biztosítsa a nyári hónapokban. Mivel a 25 év alattiak munkavégzése az idei évtől szja-mentes, több pénz maradhat a nyári szünetben dolgozó fiataloknál.

A Nyári diákmunka központi munkaerőpiaci program 2022. június 15-től augusztus 31-ig tart; a támogatott foglalkoztatás július 1. és augusztus 31. között valósulhat meg. A Nógrád Megyei Kormányhivatal továbbra is várja a munkáltatók és a fiatalok jelentkezését.

Helyi hírekNyári diákmunkaprogramdiákmunka