2024.03.29, Péntek
Szombaton kezdődik a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok programsorozat
Muzsikál az erdő/Facebook

Szombaton kezdődik a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok programsorozat

mti

2022.07.01. 10:10

Kilenc helyszínen várja az érdeklődőket július 2. és 10. között a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok ingyenes rendezvénysorozat.

Hirdetés

A programoknak első nap Pásztó-Mátrakeresztes, majd Salgótarján-Eresztvény, Szentkút, Szurdokpüspöki, Tar, Gyöngyöstarján-Fajzatpuszta, Gyöngyös-Sástó, Fülek és Gyöngyöspata-Nagyparlag ad otthont.     

Az érdeklődők szakvezetéses sétákkal, kerékpáros és lovas túrákkal is eljuthatnak az erdei helyszínekre, a klasszikus zenei és a népzenei erdei koncertekre.     

Koncertet ad mások mellett az Egri Szimfonikus Zenekar, a Misztrál Együttes, az In Medias Brass rézfúvós együttes, a Duna Művészegyüttes, a Szent Efrém Férfikar, Csík János, Horgas Eszter, Szalóki Ági, Fassang László, Szokolay Dongó Balázs, a Hot Jazz Band, Boros Misi, valamint Pál István Szalonna és bandája - közölte a Muzsikál az Erdő Alapítvány az MTI-vel.     

A programok közt zenei és kézműves gyermekfoglalkozások, ismeretterjesztő előadás, gyógynövény- és gombabemutató, erdei relaxáció, interaktív hangszerbemutató, helyi termelők bemutatkozása, a Muzsikál az erdő-pályázatok eredményhirdetése, valamint a fenntartható gazdálkodás példáinak bemutatása is szerepel.     

A rendezvénysorozat fő célja a résztvevőket az erdő, a zene és a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani.

Helyi hírekMuzsikál az erdő Pásztó