2022.06.26, Vasárnap
Könyvbemutató, vetélkedő, családi programok a salgótarjáni könyvtári napokon
illusztráció - Unsplash

Könyvbemutató, vetélkedő, családi programok a salgótarjáni könyvtári napokon

mti

2022.06.07. 17:12

Könyvbemutatót, vetélkedőt, családi programot is szerveznek a salgótarjáni Bálint Megyei Könyvtárban csütörtöktől a 93. Ünnepi könyvhét városi rendezvényein - tájékoztatta az MTI-t Persikné Bakos Eszter kulturális szervező kedden.

Hirdetés

Csütörtökön délelőtt a városi megnyitón Molnár Éva, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár igazgatója és Fekete Zsolt polgármester köszönti az eseménysorozat résztvevőit, a könyvhetet Fűzfa Balázs irodalomtörténész nyitja meg. Az ünnepi műsor  "Gondoltam fenét!" - avagy az olvasás világértés címmel Fűzfa Balázs előadása lesz.

Délután a Palócföld idei második számát, valamint Zsebők Csaba Bűvölet, révület című, az Ünnepi Könyvhétre megjelent verseskötetét és a Végtelenjeinken hajózunk című könyvét mutatják be. A program vendége Zsebők Csaba, háziasszonya Gréczi-Zsoldos Enikő, a Palócföld főszerkesztője.

A Balassi-díj átadó ünnepségét pénteken rendezik, a díjakat Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere és Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke adja át.

A díjat idén Szegi Szabolcsnak, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár könyvtárosának, a Balassi Bálint Asztaltársaságnak és posztumusz Pethő Magdolna pedagógus, könyvtárosnak ítélték oda.

A Kulturális tevékenységért díjat Stark Lászlóné, a Beszterce-lakótelepi fiókkönyvtár könyvtárosa és Handó Péter író, művelődésszervező, kulturális antropológus kapja. Az Év könyvtár támogatója díjat Kellner Tiborné, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár olvasója nyerte el, az Év települési könyvtára díjat a mátranováki könyvtári információs és közösségi helynek adják át.

Szombaton családi programra várnak mindenkit a Mikkamakka Gyermekkönyvtárba, a nap vendége M. Kácsor Zoltán meseíró, a Garázs bagázs című mesekönyv-sorozat szerzője lesz.

A könyvtári napok idején látogatható a könyvterasz is, ahol retro könyvvásárt és folyóiratbörzét tartanak a könyvtár állományából kivont könyvekből és folyóiratokból, várostörténeti játékot szerveznek Salgótarján várossá válásának századik évfordulója alkalmából.

Palócföldi irodalom címmel tartják a Palócföld folyóirat, a Palócföld könyvek és a Balassi Bálint Asztaltársaság könyveinek vásárát, de megvásárolhatók lesznek a Dornyay Béla Múzeum és a Nógrád Megyei Levéltár kiadványai is. A mesesátorban kvízzel, mesememória-játékkal és bábszínházzal is várják a kicsiket.
 

Helyi hírekSalgótarjánkönyvtár