2024.04.18, Csütörtök
Közel 1200-an érettségiznek Nógrád megyében
Illusztráció: Pixabay

Közel 1200-an érettségiznek Nógrád megyében

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2022.05.14. 16:41

Nógrád megye 21 középiskolájában összesen 1197 érettségiző vizsgázik 44 különböző tárgyból ezekben a hetekben. Az érettségi előkészítése rendben megtörtént, a Nógrád megyei tanulók emelt szinten összesen 619, középszinten pedig 3574 vizsgatárgyi vizsgát tesznek.

Hirdetés

Az emelt- és középszintű érettségi vizsgák szervezési, irányítási feladatait az Oktatási Hivatal szakmai támogatásával a megyében – köznevelési feladatkörében eljárva – a Nógrád Megyei Kormányhivatal látja el.

Hétfőn magyar nyelvből és irodalomból a megyében 37-en emelt szinten, 748-an pedig középszinten adnak számot tudásukról. Míg kedden emelt szinten matematikából 40-en, szerdán pedig történelemből 83-an vizsgáznak, addig középszinten előbbi tantárgyból 761-en, utóbbiból 713-an írásbeliznek. Angol nyelvből 775, német nyelvből 139, francia nyelvből pedig 34 vizsga zajlik majd Nógrád megyében. Történelem és matematika vizsgatárgyból összesen 145 vizsga esetében a vizsgázók idegen nyelven: angolul, németül, franciául adnak számot tudásukról.

A közismereti vizsgatárgyak körében a kötelező vizsgatárgyakon (matematika, magyar nyelv és irodalom, történelem, élő idegen nyelv) kívül megtalálható például az informatika, honvédelmi alapismeretek, emberismeret és etika, katolikus hittan, mozgóképkultúra és médiaismeret, társadalomismeret is.

A szakmai ágazati vizsgatárgyak közül, autó- és repülőgép-szerelési, egészségügyi-, turisztikai-, fodrászati-, kozmetikai-, mechatronikai, vendéglátóipari-, rendészeti és közszolgálati-, magas- és mélyépítési-, vendéglátóipari-, szociális- vagy pedagógiai ismertekből is érettségiznek megyénkben a vizsgázók.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal közreműködésével a vizsgahelyszíneken a kéz-, és felületfertőtlenítő szerek rendelkezésre állnak; az orrot- és szájat eltakaró maszk viselése a vizsgaszervezők, a felügyelő tanárok és a vizsgázók számára javasolt, de nem kötelező.

Helyi hírekérettségiNógrád Megye Önkormányzata