2024.04.26, Péntek
Áprilisban kezdődik Salgótarjánban a Budapesti út felújítása
Fotó: magyarepitok.hu

Áprilisban kezdődik Salgótarjánban a Budapesti út felújítása

salgotarjan.hu

2022.04.01. 12:40

A mintegy 300 méteres szakasz új útburkolatot kap.

Hirdetés

2022. április közepén elkezdődik Salgótarjánban a Budapesti út felújítása. Az építési munkaterület a közbeszerzési eljárás nyerteseként a vállalkozó BDF Bodnár Daru-Földmunka Építőipari és Kereskedelmi Kft. részére átadásra került, a munkálatok 2022. szeptember elejéig tartanak. A Belterületi utak, járdák, hidak felújítása című pályázaton nyert állami támogatásból és önkormányzati forrásból megvalósuló felújítás kivitelezési költsége: bruttó 75.165.242 Ft.

A felújítás a Budapesti út SPAR melletti szakaszát és a Hősök út Salgófer Kft. melletti szakaszát érinti, teljes hossza 298 m. Az út és a járda új aszfaltburkolatot kap, a kiemelt és kerti szegélyek átépülnek. Az autóbusz öblök új bazaltbeton burkolatot kapnak, felújításra kerül a csapadékvíz elvezető rendszer.

A munkavégzés forgalomkorlátozással jár, az autóbusz öblök átépítésének idejére ideiglenes autóbusz megállóhelyek lesznek kijelölve. Az esetleges kellemetlenségekért az önkormányzat és a kivitelező a közlekedők, valamint a lakótelep lakóinak megértését és türelmét kéri.

Helyi hírekSalgótarjánútfelújítás