2024.03.28, Csütörtök
Mads Östberg az idén is indul a Salgótarjánban elrajtoló magyar ralibajnokságban
Illusztráció: Pixabay

Mads Östberg az idén is indul a Salgótarjánban elrajtoló magyar ralibajnokságban

mti

2022.03.07. 14:13

Navigátort cserél, de az elmúlt évhez hasonlóan az idei szezonban is rajthoz áll a Mercarius országos ralibajnokságban Mads Östberg, a Citroën Rally Team Hungary norvég versenyzője.

Hirdetés

A rali-világbajnokság WRC2-es kategóriája 2020-as győztesének navigátora a mostani idényben a svéd Patrik Barth lesz - derült ki a Citroën Rally Team Hungary hétfői közleményéből.

A 34 éves Östberg az előző idényben hét futamból ötön tudott rajthoz állni a magyar bajnokságban, amelynek abszolút értékelésében a harmadik helyen zárt. A Nyíregyházán és környékén, a rali Európa-bajnokság (ERC) magyarországi állomásával közösen rendezett Rally Hungary-t megnyerte, az idén pedig a bajnoki címért száll harcba.

"A magyar bajnokságban vannak nagyon technikás pályák, amelyeket különösen szeretek, és vannak nagyon gyors szakaszok, talán néha túl gyorsak is" - idézte a közlemény Östberget, aki elmondta, személyes kedvence a pécsi viadal volt, amelyen első magyar bajnoki sikerét aratta. "Nagyon szép környezetben, barátságos emberek között, szenzációs gyorsasági szakaszokon versenyezhettünk ott, de igazából minden futamon voltak jó momentumok. Jól éreztem magam, ezért is döntöttem úgy, hogy folytatom a magyarországi versenyzést".

A norvég pilóta kiemelte, hogy a koronavírus-járvány ellenére a versenyeken sok néző volt: "remélem, az idén még többen lesznek és még többet találkozhatunk a szervizparkokban is. Köszönjük azt a szeretetet, amit eddig is kaptunk!"

Östberg a Citroën C3 Rally2 versenyautóval indul az ob-n, amelyet nagyon jónak tart, de elmondta, nem lesz könnyű dolguk, mert az ellenfeleik - akiket kifejezetten tisztel - nagyon erősek.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetés, hogy egy világbajnok raliversenyző már a második szezonját tölti Magyarországon.

"Ez azt is megmutatja, hogy mennyire magas szintű a hazai bajnokság, mindezek mellett pedig Mads Östberg indulása egy újabb kihívást jelent a bajnoki címre esélyes magyar versenyzők számára, akik amúgy sincsenek kevesen" - jelentette ki az MNASZ elnöke.

A Mercarius magyar ralibajnokság március 25-26-án rajtol Salgótarjánban, majd a tervek szerint további hat versenyt rendeznek, az utolsót november közepén a Zemplénben és környékén.

Helyi hírekrallyautóverseny