2024.04.24, Szerda
Az atlétikai alapjaival ismerkedhettek a leendő iskolások
Illusztráció/pexels.com

Az atlétikai alapjaival ismerkedhettek a leendő iskolások

gyarmatihirek.hu

2022.03.27. 10:00

A gyarmati óvodások izgalmas kölyökatlétikai foglalkozásokkal kerültek közelebb a városi sportiskola hétköznapjaihoz.

Hirdetés

A Dózsa György általános iskola és a Játékvár Óvoda a Salgótarjáni Atlétikai Klubbal együttműködve elsőként csatlakozott a 2021 őszén indult Magyar Atlétikai Szövetség Kölyökből Atléta programjához, amely egyedülálló tehetséggondozásra ad lehetőséget a 6-10 évesek számára - számol be cikkében a gyarmatihirek.hu.

A program célja, hogy a gyerekekkel élményszerűen ismertesse meg az atlétika mozgásanyagát és rendszeres testmozgásra buzdítsa a kisgyerekeket kalandos, játékos feladatokkal. A Dózsa György Általános Iskolában Körmendy Nikolett vezetésével és Gáli Erzsébet segítségével valósul meg a program, ahol három csoportot is koordinálnak. Februártól már a Cseperedő Óvoda egy csoportja is részt vesz a projektben Szeles Mónika óvodapedagógus vezetésével. Az iskola előkészítő program remek alkalmat biztosít a helyi óvodásoknak, hogy áthatóan megismerjék az intézmény profilját, betekintést nyerjenek annak mindennapi életébe.

A tavaszi szezon első egyesületi versenye előtt mutatkoztak be iskolánkban a program legkisebbjei a Játékvár óvodából, akik Kotlár Katalin óvodapedagógus edzésein ismerkedtek meg a sportág alapjaival. A gyerekek örömmel és lelkesen vesznek részt az edzéseken. Sokan azért választják a Dózsa Iskolát tanulmányaik megkezdésére, mert intézményünkben ideális körülmények között folytathatják az atlétika programot, mely során a mozgás valódi élménnyé válik számukra és megfelelő felkészítést kapnak ahhoz, hogy az atlétikában további sikereket érjenek el - árulta el Körmendy Nikolett testnevelő.

Helyi hírekBalassagyarmatSalgótarjáni Atlétikai Club