2024.02.25, Vasárnap
Játszóteret és járdát újítottak fel Magyarnándorban
Illusztráció: Pexels

Játszóteret és járdát újítottak fel Magyarnándorban

mti

2022.02.01. 15:12

A Magyar falu programot maguk a falvak írják, a programnak egyetlen olyan eleme, fejlesztési iránya sincs, amit ne maguk a falvak kértek volna - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn a Nógrád megyei Magyarnándorban, ahol a Magyar falu programban felújított játszóteret és járdát tekintette meg, valamint a térség polgármestereivel találkozott.

Hirdetés

Gyopáros Alpár a művelődési házban tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a program céljaként azt tűzték ki, hogy elinduljon a gyarapodás azon kistelepüléseken, amelyeken drasztikusan csökkent a népesség az elmúlt évtizedekben.

Az eredmények között említette, hogy egyre több fiatal család vállal gyermeket, egyre többen döntenek úgy, hogy helyben maradnak, illetve hazatérnek szülőfalujukba.

Ha gyarapszik a népesség, folyamatosan javítani kell a közszolgáltatások minőségét, utcákat, járdákat, közintézményeket kell felújítani, szociális és oktatási intézményeket kell fejleszteni, a programnak pedig számszerűsíthető eredményei vannak - mondta.

Helyi hírekMagyarnándorjátszótér