2024.03.19, Kedd
December 2-án mutatják be a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház új produkcióját - videó
Fotó: MTI/Komka Péter

December 2-án mutatják be a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház új produkcióját - videó

http://www.zentheszinhaz.hu/

2021.12.01. 18:31

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház teltházas premierrel várja az érdeklődőket a december 2-án bemutatásra kerülő Az Apácák című zenés komédia bemutatójára.

Hirdetés

A színház közösségi oldalán is beszámolt a szenzációról, és a kulisszatitkokba is beavatást enged a legfrissebb videójukban. Az óriási érdeklődésre való tekintettel, a december 2-i és 9-i előadásra már minden jegy elkelt - olvasható a bejegyzésben.
 

"Hol is kezdjük? Talán a legeljén. Ötvenkét nővér arccal a mérgező levesben! - előfordul az ilyesmi egy balul elsült gombavacsora után, még egy zárdában is. A helyzet tragikus, a végtisztesség drága, a megoldás pedig arra az öt nővérre hárul, akik egy Bingo-party miatt hagyták ki az "utolsó vacsorát". A helyzet "Nunsense". De a tásaság oltári és olyan show-t rittyentenek, ami egyszerűen mennyei" - olvasható a színház weboldalán.

Az öt nővér sziporkázó zárdahumorú missziójának hazai ősbemutatója 1992. decemberében a Madách Színházban volt, ahol Mária Lea nővért Kökényessy Ági alakította. Ott akkor annyira összeforrt a szereppel, hogy nélküle nem is játszották a darabot.

Az Apácák salgótarjáni előadásorozata is hasonló, vagyis Kökényessy Ági nélkül nem állna színpadra. De most nem csak szereplője, hanem rendezője is a darabnak. Egykori karakterét Házi Anita kelti majd életre, aki Vándor Éva, Németh Anna, Simon Kata mellett, élő zenével, dallal, tánccal, sőt megkapóan egyedi vizuális animációkkal kiegészített oltári komédiát produkálnak.

Az Apácák musical következő előadásait az alábbi időpontokban játszák, melyre még kaphatóak jegyek:

  • 2022. január 13. I 19 óra,
  • 2022. február 10. I 19 óra,
  • 2022. március 8. I 19 óra.

Helyszín: KULTPONT Kamaraterem. Jegyek kaphatók a Városi Jegyirodában, a Zenthe Pontokon, valamint a zentheszinhaz.jegy.hu oldalon.
 

 

Helyi hírekZenthe Ferenc SzínházSalgótarjánszínház