2023.09.28, Csütörtök
Nógrád megyében intézkedtek legtöbbször az iskolaőrök szeptemberben
Illusztráció

Nógrád megyében intézkedtek legtöbbször az iskolaőrök szeptemberben

3100.hu

2020.10.06. 10:59

Az iskolaőrök munkája jellemzően bűnmegelőzési természetű: céljuk a belső rend fenntartása, az iskolai erőszak megelőzése.

Hirdetés

Kedvező volt az iskolaőrök fogadtatása mind a pedagógusok, mind a diákok részéről az első hónap tapasztalatai alapján – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A közleményben azt írták, hogy szeptember 1. és 30. között 206 esetben volt szükség az iskolaőrök intézkedésére, elsősorban bűnmegelőzési célú figyelemfelhívásra. Testi kényszert kétszer kellett alkalmazniuk, egyéb kényszerítő eszköz alkalmazására nem volt szükség.

Legtöbbször Nógrádban intézkedtek az iskolaőrök: ötvenszer, vagyis minden negyedik intézkedés megyénk iskoláiban történt. A második helyen Borsod áll, 32 intézkedéssel a 206-ból.

Az iskolaőrök alapvetően segítőként vesznek részt az intézmények életében a tanítási idő alatt, munkájuk jellemzően bűnmegelőzési természetű: céljuk a belső rend fenntartása, az iskolai erőszak megelőzése. Kényszerítő eszközöket csak legvégső esetben használhatnak, ha saját vagy másvalaki élete, testi épsége veszélybe kerül – írja a rendőrség. Hozzátették: kapcsolatot tartanak az oktatási intézményekkel, és kiemelt feladatként kezelik az iskolaőrök utánképzését.

Helyi hírekNógrád megyeiskolaőrök