2024.03.28, Csütörtök
Az élmezőnyben zárták az országos döntőt a salgótarjáni strandkézilabdázók
MTI/Komka Péter

Az élmezőnyben zárták az országos döntőt a salgótarjáni strandkézilabdázók

2020.08.05. 15:52

A torna végeztével az All Star csapatok tagjait is kihirdették, négy salgótarjáni is helyet kapott az álomcsapatokban.

Hirdetés

A salgótarjáni Kecskés József Strandaréna adott otthont a hétvégén a strandkézilabda nemzeti bajnokság idei országos döntőjének. A vendéglátó Salgótarjáni Strandépítők KC női csapata bronzéremmel, a férfiak a negyedik helyen zárták a tornát. Az elmúlt húsz évben szinte mindig Balaton-parti városban rendezték meg a döntőt, idén azonban a salgótarjáni tóstrandon található Kecskés József Strandarénára esett a főszervező Magyar Kézilabda Szövetség választása. A férfiaknál és a nőknél is 12 csapat kvalifikálta magát a fináléra.

A férfiaknál a Dinamit BHC érdemelte ki az elsőséget, amely a döntőben a Beach Stars BHC együttesét múlta felül 2:0 arányban (23-24, 19-27). A nők mezőnyében az LV Sport Multichem Szentendre szerezte meg a bajnoki címet, amelynek a fináléban az OVB Beach Girls csapatát szétlövéssel, egy végletekig kiélezett csatában sikerült legyőznie (23-22, 16-18, 6-8).

A torna végeztével az All Star csapatok tagjait is kihirdették, négy salgótarjáni is helyet kapott az álomcsapatokban.

A nőknél a Strandépítőktől Kemenczik Martina lett a legjobb nyúl, Hadfi Gréta a legjobb kapus, míg az OVB Beach Girls tagjaként a szintén salgótarjáni Uhrin Lilit a Legjobb balszélsőnek választották. A férfi All Star csapatban a Strandépítőktől Csuka Balázs lett a legjobb balszélső.


Harmadik és negyedik helyig meneteltek a salgótarjáni csapatok

A nők a csoportkörben öt találkozójukból négyet megnyertek: kettőt simán, kettőt szétlövéssel. Egyetlen vereségüket a későbbi győztes LV Sport Multichem csapatától szenvedték el (21-24, 18-21). A négy közé a Glass Stúdió Nyúlon Túl legyőzésével jutottak (22-20, 24-23), a döntőbe jutásért játszott, igen szoros meccsen végül azonban a szétlövésben kikaptak az OVB Beach Girls csapatától (21-16, 24-26, 6-7). Bár a bronzmeccsen szétlövésre nem került sor, itt is hasonlóan nehéz találkozót játszottak a Konzultmed LadyBugs csapatával (19-18, 20-18), elhozva a harmadik helyet az országos döntőről.

A férfi csapat – mint utóbb bebizonyosodott – a nehezebb csoportban kezdte meg a döntőt. A hat csapat egymás elleni 15 meccsének mindösszesen harmada volt “sima” valamelyik fél javára. A Strandépítők öt találkozójukból háromszor is szétlövésdöntött a pontok sorsáról, végül négy győzelemmel a csoport második helyén zártak. A második csoport harmadikjával, a Duna House Fervas BHC elleni győzelemmel (23-18, 21-20) bejutottak a legjobb négy közé, az elődöntőben a későbbi győztes Dinamit BHC ütötte el őket (23-24, 19-27) a döntőbe jutástól. A harmadik helyért újra korábbi csoportellenfelükkel játszottak. A Hír-Sat BHC a csoportmérkőzés során is egy végletekig kiélezett meccsen, a szétlövésben tudott felülkerekedni rajtuk (12-22, 17-16, 8-9); ahogyan a helyosztó is szoros találkozót hozott (20-23, 26-27), ismét az ellenfél győzelmükkel.

Helyi hírekSalgótarjánkézilabda