2024.05.30, Csütörtök
Elmaradnak a nyári nagyrendezvények Salgótarjánban
Illusztráció (pixabay.com)

Elmaradnak a nyári nagyrendezvények Salgótarjánban

MTI

2020.07.02. 11:33

Elmarad a felvételi ponthatárokat váró Pont Ott Parti, elmaradnak az augusztus 20-i főtéri koncertek és a tűzijáték, valamint a nyárzáró fesztivál is.

Salgótarján önkormányzata szeptember 30-ig nem rendez tömegrendezvényt, így idén elmarad a tűzijáték is - jelentette be a városi közgyűlés csütörtöki ülésén a polgármester.

Fekete Zsolt elmondta: elmarad a felvételi ponthatárokat váró Pont Ott Parti, elmaradnak az augusztus 20-i főtéri koncertek és a tűzijáték, valamint a nyárzáró fesztivál is.

A polgármester emlékeztetett, a kormány augusztus 15-ig nem engedélyezi 500 főnél nagyobb tömegrendezvény megtartását, Salgótarjánban ezt a határidőt meghosszabbítják. "Úgy gondoljuk, hogy bár nagyon fognak hiányozni ezek a már hagyományos rendezvények, de jelen helyzetben fontosabb az itt és a környékünkön élő emberek egészsége, biztonsága" - fogalmazott.

A városvezető azt is közölte: a strandot zárva tartják, a salgótarjániak az uszodát használhatják ezen a nyáron.

Hozzátette, a strand területén szeptemberig tartó fejlesztés zajlik, így a létesítményt a járványhelyzettől függetlenül sem nyithatták volna ki, de egészségügyi megfontolásból egyébként is jobbnak látják, ha a városi uszodát tartják nyitva a sportolók és városlakók előtt, szigorúan ellenőrzött higiéniai körülmények között.

Fekete Zsolt a február óta először megtartott közgyűlésen összegezte a koronavírus-járvány idején meghozott intézkedéseket, köszönetet mondott azoknak, akik segítették az önkormányzat munkáját, és elmondta, a városban két ember fertőződött meg, mindketten meggyógyultak.

Helyi hírekSalgótarjánKoronavírus