2024.05.09, Csütörtök
Terényben hajtott végre fejleszést a Johannita Segítő Szolgálat
Illusztráció

Terényben hajtott végre fejleszést a Johannita Segítő Szolgálat

MTI

2020.05.06. 08:25

A településen többek közt kialakítottak egy sportpályát és létesítettek egy helyi adománypontot is.

A Nógrád megyei Terényben és a Csongrád megyei Mórahalmon is infrastrukturális fejlesztéseket fejezett be a Johannita Segítő Szolgálat, többek között energetikai felújítást végeztek el és krízisközpontot alakítottak ki.

A Johannita Segítő Szolgálat 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az emberierőforrás-fejlesztési operatív program (EFOP) "A karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztései a hátrányos helyzetűek társadalmi (re)integrációja érdekében" című pályázati felhívása keretében.

Terényben felújították a segítőszolgálat ifjúsági és gyermektáborának energetikai hálózatát napelemes és hőszivattyús rendszer telepítésével, valamint konyhabútort, tűzhelyet és edényeket vásároltak. Kialakítottak egy sportpályát és létesítettek egy helyi adománypontot is.

A terényi létesítmény volt a magyarországi johanniták első saját tulajdonú ingatlana, amelyet 2005-ben úgy adtak át, hogy sátrakkal működtek.

A jelenlegi formájában 2009-ben nyitották meg, ma már két lakóépületben ötven helyet biztosítanak.

Mórahalmon új létesítmény épült fel, amely krízisközpontként, adományraktárként és a szervezet kirendeltségeként fog működni. Az új központban a célszerű kialakítással és a szükséges eszközök beszerzésével katasztrófa- és vészhelyzeti mentéshez, gyorssegélyezéshez, újjáépítéshez szükséges tevékenység is lehetővé vált.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Helyi hírekTerényadomány