2024.04.26, Péntek
Honvédelmi Sportközpont építése kezdődhet meg Nógrád megyében
A sportközpont látványterve

Honvédelmi Sportközpont építése kezdődhet meg Nógrád megyében

magyarepitok.hu

2020.02.05. 11:01

Balassagyarmaton egy országos program keretében elsőként hoznak létre olyan multifunkcionális szabadidős sportlétesítményt, amely lőtérrel is rendelkezni fog.

Hirdetés

Hamarosan egy Honvédelmi Sportközpont építését kezdi el a Trend Építő Zrt. Balassagyarmaton több mint 670 millió forintból. A létesítményt egy földszintes, tetőtér-beépítéses épületként alakítják ki, melynek nettó alapterülete több mint 710 négyzetméter lesz.

Az épület három részre bontható:

  • a közönségforgalmi tereket, a multifunkcionális közösségi termet, az oktatási termet és az öltözőket magába foglaló kiszolgáló rész,
  • a lövészeti versenytér,
  • valamint a fegyvertárolás szigorú szabályainak megfeleltetett fegyvertér.

Az intézmény, amely Balassagyarmaton a TESCO mögötti területen épül meg, 92 fő befogadására lesz alkalmas.


Országszerte 40 lőtér jön létre

A kormány már 2018-ban döntött arról, hogy Honvédelmi Sportközpontokat hoz létre az ország több részén: összesen 17,5 milliárdot szán a programra, amellyel 40 új lőteret hoznak létre Magyarországon. Balassagyarmat mellett már Baján, Szarvason, Szigetváron és Újfehértón is megkezdődtek a projekt előkészületei – a program első ütemében ezekben a városokban valósul meg a sportközpontok megépítése.

A Honvédelmi Sportközpontok olyan, lőterekkel is rendelkező multifunkcionális szabadidős sportlétesítmények lesznek, amelyek közösségi programok, sportlövész, küzdősport, általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartására is alkalmasak lesznek.

Az eljárás hasonló a Révész László Tanuszoda létrehozásához, az önkormányzatnak az államra átruházott telek értékével, illetve a közművesítés költségével kell beszállnia a megvalósításba, a működtetést az állam fogja finanszírozni.

Helyi híreképítőipari cégekBalassagyarmatsportberuházásokTrend Építő Zrt.honvédelem