2024.03.28, Csütörtök
Skuczi Nándort választották a Nógrád megyei közgyűlés elnökévé
nograd.hu

Skuczi Nándort választották a Nógrád megyei közgyűlés elnökévé

mti

2019.10.22. 15:25

Skuczi Nándort (Fidesz-KDNP) választották a Nógrád megyei közgyűlésben elnökévé a testület keddi alakuló ülésén. A 15 tagú közgyűlésben tíz mandátumot szerzett a Fidesz-KDNP, egyet-egyet a DK, az MSZP, a Momentum, a Jobbik és a Mi Hazánk.

Hirdetés

Főfoglalkozású alelnökké Barna Jánost (Fidesz-KDNP), míg a nem képviselő tagok közül társadalmi megbízatású alelnökké Bablena Ferencet (Fidesz-KDNP) választották meg, ezzel az előző ciklussal megegyező vezetéssel dolgozik az önkormányzat.

Az újraválasztott elnök programismertető beszédében emlékeztetett, hogy 2014-től megváltozott a megyei feladatkör, a terület- és településfejlesztés lett a fő tevékenység.

Mint mondta, az ünnepi hangulat sem feledtetheti az egyik legnagyobb problémát, a fiatalok elvándorlását, ami ki is jelöli a legfontontosabb feladatokat, mint a stabil, megyén belüli felsőoktatás, több, minőségi munkahely, 21. századi infrastruktúra, otthonteremtési lehetőségek, valamint egzisztenciális és kulturális komfortérzet biztosítását.

A lehetőségek megteremtésében, igaz, korlátozottan, de szerepe van a megyei önkormányzatnak - tette hozzá.

Skuczi Nándor szólt arról, hogy az előző években 41 milliárd forint felhasználásáról döntött az önkormányzat, ebből többek között 17 ipari parkot, három inkubátorházat, 36 bölcsődét és óvodát, hét kerékpárutat alakítottak ki, 21 településen volt útfejlesztés, és megvalósult 131 önkormányzati energetikai fejlesztés is.

Kiemelte, hogy az új ciklusban javítani kell Nógrád megye versenyképességét, és azt kérte képviselőtársaitól, mindannyian őszinte alázattal dolgozzanak a megyében élőkért.

Skuczi Nándort 12 igen szavazattal választották meg 1 nem szavazat ellenében, 2 tartózkodás mellett. Illetménye havi bruttó 897 ezer 453 forint lesz, költségtérítése 134 ezer 618 forint.

 

Helyi hírekKözgyűlésNógrád megye