2024.04.20, Szombat
Megújult Salgótarján fontos köztere
Salgótarjáni Önkormányzat (Facebook)

Megújult Salgótarján fontos köztere

Salgótarján Önkormányzat/Facebook

2019.09.05. 15:46

Szélességének és kialakításának köszönhetően a város kvázi új sétálóutcája lett a felújított járda az OTP előtt

Hirdetés

Nőtt a zöld felület is, hiszen nem csak pótolták a kivágott fákat, hanem a korábbiaknál többet ültettek, a kereszteződésnél található területre pedig sövények is kerültek – írja Salgótarján Önkormányzata Facebook-oldalán.

Létesült több új parkolóhely is a fasoron túl, a Rákóczi úttal párhuzamosan: az önkormányzat azt szerette volna, ha halszálkában állhatnak be az autók, mert az több új parkolóhelyet jelentett volna, ám a Magyar Közút, amelyhez a Rákóczi út tartozik, biztonsági okokból ehhez nem, csak a párhuzamos parkoláshoz járult hozzá.

Ezek az új parkolók a szűken értelmezett belváros más parkolóihoz hasonlóan fizetősek lettek. Az OTP kérte, hogy ez így legyen, de ez a kérés teljesen indokolt: az új parkolók célközönsége ugyanis nem az autójukat egész nap ingyen parkoltatni szándékozók, hanem a bank, illetve a belvárosi üzletek ügyfelei és vásárlói, akik csak arra az időre akarják letenni az autójukat, míg elintézik ügyes-bajos dolgaikat. Ez az elgondolás, mely várhatóan jól fog működni.

Helyi hírekSalgótarjánközterekjárdafelújítás