2024.03.28, Csütörtök
Megújult a Csokonai út Salgótarjánban
Illusztráció (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Megújult a Csokonai út Salgótarjánban

salgotartjan.hu

2019.07.03. 16:59

Az útfelújítás során az út teljes felülete új aszfaltburkolatot kapott, új kiemelt szegély készült a teljes hosszon és felújításra került a meglévő járda is viacolor burkolattal.

Hirdetés

Több mint 410 millió forintból újult meg a Csokonai út Salgótarjánban Fort-Bau Therm Kft. munkájával. Az útszakasz felújítására a Rákóczi úti csatlakozástól a Nagymező úti csatlakozásig, összesen 1,7 kilométer hosszan került sor.

Az útfelújítás során az út teljes felülete új aszfaltburkolatot kapott, új kiemelt szegély készült a teljes hosszon és felújításra került a meglévő járda is viacolor burkolattal. A hiányzó szakaszokon új járda készült, szintén viacolor burkolattal, így a felújított út teljes hosszában biztosítottá vált a gyalogosok járdán való közlekedése.

A projekt keretében megújultak az autóbuszmegállók és új váróhelyiséget is kihelyeztek. A Borbély Lajos Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium előtti területen új, aszfaltburkolatú parkolók készültek. Az útfelújítás előtt sor kerültaz ivóvíz-és szennyvízvezetékekkel, valamint a tűzcsapokkal kapcsolatos munkákra is.


Javul a gyalogos közlekedés biztonsága is

A projekt célja az autós, a gyalogos és a közösségi közlekedés körülményeinek és minőségének javítása, valamint a gyalogos közlekedés biztonságának növelése. A beruházás ezen kívül javítja a helyi vállalkozások működési feltételeit és a lakosság munkaerő mobilitását.

Az alapinfrastruktúra fejlesztése teret biztosít a gazdaság, a kereskedelem és a szolgáltatások fejlődésének, ezáltal hozzájárul a település jövedelemtermelő-képességének növekedéséhez.

Helyi hírekSalgótarjánútfelújítás