2024.03.28, Csütörtök
A tervek szerint őszre befejeződik 21-es főút fejlesztése
Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

A tervek szerint őszre befejeződik 21-es főút fejlesztése

concretemedia.hu

2019.07.21. 10:12

A főút négysávosítása a Swietelsky Magyarország Kft., a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. kiviteelzésében valósul meg.

Hirdetés

A végéhez közeledik az M3-as autópályát Salgótarjánnal összekötő 21-es főút négysávosítása – derül ki a concretemedia.hu cikkéből. Az útvonal utolsó két hiányzó szakaszát, melyek kivitelezését a Swietelsky Magyarország Kft., a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. konzorciuma végzi, augusztus végén adják majd át.

Tar és Mátraverebély települések térségét érintő Nógrád IV. szakaszon az aszfalt pályaszerkezet kötőrétegszintig mindenhol elkészült – tájékoztatta a concertmedia.hu-t Hideg András, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója. Az új tari bekötőúton és a még hiányzó szakaszokon folytatódik az aszfalt kopóréteg építése és a burkolt elválasztó sáv építése is. Emellett zajlik Tar mellett a Zagyva folyó feletti műtárgy töltéstestének építése.

 

A nyomvonal befejező munkálatai is haladnak tovább

A teljes szakaszon zajlik az útárkok végleges méreteinek kialakítása, a mederburkolások, a rézsűfelületek kialakítása és a töltéstest humuszolása. Hosszabb szakaszokon megtörtént a szalagkorlát és a vadvédő kerítés építése is, valamint folyamatosan épül Mátraverebélynél a zajvédő fal is.

Jelenleg a IV-es szakaszon a 21-es főút jobb pályáját használhatja a forgalom. A közeljövőben a munkák előre haladásával pedig osztott pályás forgalomterelés várható.

Tar településen a Szondy György úton az épülő új, Zagyva feletti híd közelében továbbra is félpályás, jelzőlámpás forgalomirányítású forgalmi rend van érvényben a 24105. jelzésű út  korrekciós építési munkái miatt.

 

A körforgalomban már közlekedhetnek az autósok

A Bátonyterenye város térségét érintő Nógrád V. szakaszon a kopóréteg július első hetében elkészült. A teljes szakaszon a körforgalmakban már a végleges körforgalmi forgalomtechnika alapján közlekedhetnek az autósok. Ezt követően a kétirányú forgalmat szakaszosan, több lépcsőben szétválasztják és a végső átadásig irányonként egy-egy sávon haladhat a forgalom.

A szakaszok építése megfelelő ütemben halad, a 2000-ben kezdődött 19 éve tartó beruházás várható befejezése 2019. III. negyedév.  Ezzel teljessé válik a Salgótarján és Hatvan közötti 53 kilométer négysávosítása.

Helyi hírekútépítésSalgótarján21-es főútMátraverebélyHe-Do Kft.Swietelsky Magyarország Kft.KM Építő Kft.