2024.04.20, Szombat
Bővült a Nógrád megyei mentőszervezetek eszközállománya

Bővült a Nógrád megyei mentőszervezetek eszközállománya

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2019.03.25. 15:18

Nógrád megyében négy járási és öt települési mentőcsoport összesen tizenegy darab áramfejlesztővel és tizenegy darab szivattyúval gazdagodott. Ezek az eszközök lehetőséget nyújtanak arra, hogy a szervezetek az eddigieknél is hatékonyabban tudjanak a mentés, a kárenyhítés és a helyreállítás munkálataiba bekapcsolódni.

Hirdetés

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program pályázatán szerzett eszközöket a Nógrád megyei mentőszervezetek képviselői március 23-án délelőtt a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tartott ünnepség keretében vették át.


Az eszközöket Seres Tibor tűzoltó ezredes, tűzoltósági főtanácsos, igazgató adta át, aki köszönetet mondott a mentőszervezetek képviselőinek az eddig elvégzett munkájukért, együttműködésükért, és reményét fejezte ki, hogy ezekkel az eszközökkel a mentőszervezetek még hatékonyabban tudják a katasztrófavédelem munkáját támogatni.

A KEHOP-1.6.0-15-2016-00017 azonosítószámú uniós projekt keretében idén országszerte összesen kétszáz önkéntes mentőcsoport jut új eszközökhöz, járművekhez, illetve képzési lehetőségekhez. Az európai uniós támogatás mértéke összesen 1 milliárd 500 millió forint.

Helyi hírekNógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság