2024.04.20, Szombat
Befejeződött a Mackóvár Központi Óvoda felújítása Salgótarjánban
Az óvoda korszerűsített épülete (salgotarjan.hu)

Befejeződött a Mackóvár Központi Óvoda felújítása Salgótarjánban

salgotarjan.hu

2019.02.04. 15:10

A nyílászárók cseréjével csökken az épület energiafogyasztása, a homlokzatok és tetők hőszigetelésével pedig további megtakarítás várható az üzemeltetés során.

Hirdetés

Salgótarjánban megújult a Mackóvár Központi Óvoda épülete. Az energetikai célú felújítás keretében kicserélték az épület külső nyílászáróit, leszigetelték az épület födémszerkezetét és homlokzatát, az energiahatékonyság növelése érdekében napelemes rendszert telepítettek, valamint akadálymentesítették az óvodát. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 300 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból.

A belvárosban található óvodát 1976-ban adták át, és negyven év alatt jelentősen leromlott az állapota, fenntartása pedig jelentős költségekkel járt az önkormányzat számára.

A nyílászárók cseréjével csökken az épület energiafogyasztása, a homlokzatok és tetők hőszigetelésével pedig további megtakarítás várható az üzemeltetés során. Mindezt segíti még a telepített napelemes rendszer is, valamint a LED-es izzókkal korszerűsített külső világítási rendszer.

Ezzel a fejlesztéssel párhuzamosan, az épületben elkülönítetten egy mini bölcsődét is kialakítottak, melynek keretében 16 férőhellyel várják a gyerekeket. Az energetikai felújítás a bölcsődei részleget is érintette.

.
Helyi hírekSalgótarjánóvodaóvodafejlesztésbölcsődeóvodafelújítás