2024.04.25, Csütörtök

Főigazgatói elismeréseket vehettek át nógrádi katasztrófavédők

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.10.08. 12:31

Miniszteri és főigazgatói elismeréseket vehettek át az arra érdemesek szeptember 26-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője és két további munkatársunk is elismerésben részesült.

Hirdetés

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője a hivatásos szervezet állományában eltöltött huszonöt éve után elismerést adott át Seres Tibor tűzoltó ezredesnek, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának.

A megyei igazgató 1993. október 1-jével szerelt fel a jogelőd Heves Város Tűzoltó-parancsnokságára, majd ezt követően a Heves Megyei Tűzoltóparancsnokságon, az Egri Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságon és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon töltött be különböző beosztásokat, 2017. március 16-tól pedig kinevezték a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élére.

Augusztus 27-én Mórocz Bálint tűzoltó őrmester, a salgótarjáni hivatásos tűzoltóság beosztott tűzoltója éppen szabadnapját töltötte, egy ismerősénél tartózkodott a nógrádi megyeszékhelyen. Távozáskor észlelte, hogy a társasház szemközti lakásából füst szivárog. A szomszédok arról tájékoztatták az őrmestert, hogy a szóban forgó lakásban egy mozgásában korlátozott, idős ember él. Mórocz Bálint még az esethez riasztott tűzoltók megérkezése előtt behatolt a lakásba, áramtalanított, majd elfojtotta az elektromos elosztóból kiinduló tüzet, végül megkezdte a lakás átvizsgálását. Az időközben helyszínre érkezett hivatásos egységeket tájékoztatta az addig megtett intézkedéseiről. Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője hősies helytállása elismeréseként ajándéktárgyat adományozott Mórocz őrmesternek.

 

A központi rendezvény keretében Pádár Tamás Endre tűzoltó főhadnagy, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság informatikai osztályának főelőadója ötvenedik születésnapja alkalmából vehetett át főigazgatói ajándéktárgyat.

Az elismerések átadását követően az országos katasztrófavédelmi főigazgató gratulált valamennyi kollégának. A hősies helytállásáért Mórocz Bálint őrmestert példaként állította a teljes személyi állomány elé. A kerek születésnapjukat ünneplőknek további jó egészséget kívánt, és hangsúlyozta, munkájukra a katasztrófavédelem továbbra is számít.

 

Galéria

Helyi hírekNógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság