2024.04.19, Péntek

Tiszti kinevezés és kerek születésnap

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.07.02. 16:35

Június huszonhatodikán központi ünnepség keretében tett elsőtiszti fogadalmat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon Mihalik Balázs, Angyal Tibort pedig ötvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték.

Hirdetés

Az immár hagyományos ünnepségen dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója adott át elsőtiszti kinevezéseket és elismeréseket. Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a főigazgató javaslatára kinevezte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába tűzoltó századossá Mihalik Balázs tűzoltó törzsőrmestert, a szécsényi katasztrófavédelmi őrs őrsparancsnokát. A kinevezés átvételét követően a százados további huszonhárom újonnan kinevezett tiszttel közösen fogadalmat tett.

Ezt követően a főigazgató elismeréseket és ajándéktárgyakat adott át – köztük a kerek születésnapjukat ünneplőknek. Dr. Pintér Sándor belügyminiszter ötvenedik születésnapja alkalmából emléktárgyat adományozott Angyal Tibor tűzoltó alezredesnek, a salgótarjáni katasztrófavédelmi kirendeltség vezetőjének. A kirendeltségvezető az országos katasztrófavédelmi főigazgatótól vehette át ajándéktárgyát.

 

A kinevezések, elismerések, ajándéktárgyak átadását követően az országos katasztrófavédelmi főigazgató először a frissen kinevezett tisztekhez fordult és úgy fogalmazott, reméli, hogy erre a napra egész pályafutásuk alatt emlékezni fognak, és hivatásukat a fogadalomban foglaltaknak megfelelően gyakorolják. Góra Zoltán hozzátette, a tisztté válás hosszú folyamat, amelynek során meg kell tanulni a beosztottakról való gondoskodást, el kell sajátítani a vezetői ismereteket és szakmailag is előre kell haladni. A tábornok kijelentette, azt várja a megyei igazgatóktól, hogy e folyamat során segítsék a kollégákat. Góra Zoltán végezetül a születésnapjukat ünneplőknek további jó egészséget kívánt.

Helyi hírekNógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság