2024.04.21, Vasárnap

Európa-nap az esélyegyenlőség jegyében Salgótarjánban

salgotarjan.hu

2018.05.16. 14:02

Az Esélyegyenlőségi Világnap, illetve az Európai Béke Napja alkalmából tartottak egész napos, színes, családi programot a Somoskői vár tövében május 5-én.

Hirdetés

A tizedik alkalommal megtartott összejövetel a szórakozás mellett újra lehetőséget adott a különböző segítő szervezetek bemutatkozására és a karitatív egyesületek munkatársainak, önkénteseinek találkozására.


Fekete Zsolt polgármester szerint az elfogadás és az esélyegyenlőség ügyének azok számára is fontosnak kell lenni, akik közvetlenül nincsenek hátrányos helyzetben, hiszen a társadalom működéséhez alapvetően szükséges az egymásra figyelés. A polgármester beszédében kiemelte az Európai Unió szerepét az esélyegyenlőség feltételeinek megteremtésében. Mint elmondta, Salgótarjánban járva is láthatóak azok a fejlesztések, így például az intézmények korszerűsítése, az utak és a járdák felújítása, amelyek az Unió támogatásával, a európai szolidaritás révén valósulhatnak meg. Szintén megemlítette a városvezető azokat az európai forrásokból, az önkormányzat közreműködésével és koordinálásával létrejövő foglalkoztatási, illetve oktatási programokat és megállapodásokat, amelyek a nehéz sorsú családok helyzetén igyekeznek javítani.

Helyi hírekSalgótarjánEsélyegyenlőségi Világnap