2024.04.25, Csütörtök

Határok akadályok nélkül Salgótarjánban

salgotarjan.hu

2017.09.25. 13:30

Az eseményen bemutatták az Eurokulcs projektet, amelynek megvalósításához a salgótarjáni székhelyű Mozgáskorlátozottak Egymást Segítő Egyesülete két szlovák szervezettel közösen nyert uniós támogatást.

Hirdetés

Az Európai Összefogás Napja alkalmából szerveztek fórumot a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodában szeptember 21-én.

Salgótarján képviseletében Huszár Máté vett részt a “Határok akadályok nélkül” elnevezésű fórumon. Az alpolgármester a téma fontosságáról beszélve elmondta: "bár országunkban az utóbbi években sokszor hiányos az esélyegyenlőség megteremtése, szerencsére van egy védőernyőnk: az Európai Unió, amely pályázatok útján különböző területeken biztosít lehetőségeket számunkra, így a mozgáskorlátozottak életminőségének javításához is."

 

 

Az alpolgármester szerint a ma induló program stílszerűen ölt formát egy kulcsban, amely egyszerűbb, könnyebb utat nyit a mozgáskorlátozottak mindennapjaihoz. A kulcs már Nyugat-Európa számos országban segíti az érintettek életét. Huszár Máté hozzátette, ahogy az Európai Uniónak, úgy Salgótarjánnak is kiemelten fontos a mozgáskorlátozottak segítése, esélyhez juttatása. Az önkormányzat ezért jövőben is támogatni fog minden olyan kezdeményezést, ami ezt a célt szolgálja.

A kulcs működéséről Uramecz János, önkormányzati koordinátor tartott előadást. A tervek szerint a kulccsal elérhető szolgáltatásokról, helyekről a közeljövőben adatbázist állítanak össze és készül egy telefonos applikáció is, amelyen keresztül ez bárki számára elérhető lesz.

Helyi hírekSalgótarjánHatárok akadályok nélkülEurópai Összefogás NapjaEurokulcs projekt