2024.04.19, Péntek

Jótékonysági családi sportnapot rendeztek Bátonyterenyén

nogradsport.wordpress.com

2017.05.21. 07:33

Első ízben rendezte meg a Teret a Tehetségnek Alapítvány azt a családi sportnapot, melynek a bátonyterenyei sportcsarnok adott otthont. A bevételt majd a II. János Pál Pápa Óvoda és Iskola bútorzatának a felújítására kívánják fordítani.

Hirdetés

A nap eseménye, kulturális programokkal vette kezdetét. Elsőként az Angyalkert Katolikus Óvoda illetve a mátramindszenti tagintézmény mutatta be műsorát, melyet Mészáros Artúr szintetizátor játéka, Gubinyi Patrik, Kacsák Brigitta társastánc bemutatója követett. A maconkai Haraszti ikrek népdalokból összeállított produkciója után egy újabb társastánc következett Szőke Bálint, Smilek Jázmin bemutatásában, majd a Karancslapujtőről érkezett Duci csapat előadását tekinthették meg a részvevők. Mindezek mellett a sportcsarnok folyosóján egészségügyi állapotfelmérésre is lehetőség nyílott, kint az udvar egyik sarkában tűzoltó autó a másik sarkában pedig rendőrségi előadás és bemutató várta az érdeklődőket.

Kora délután már a sport vette át a főszerepet. Elsőként a Salgótarjánból érkezett Kövesi Tibor által irányított Salgó Fight Club Thai boksz bemutatójára került sor, majd a Zen Mushin Do harcművészeti egyesület két kiválósága a mátraszőlősi Koczka Bernát edző és tanítványa a salgótarjáni Münczberg Gergő MMA harcos küzdelmét tekinthették meg . Őket a Hranek bokszklub bátonyterenyei szakosztályának képviselői követték. Gál Gyula edző szinte minden korosztályt felvonultató tanítványai 6 – 12 éves fiúk- lányok, ifjúságiak és felnőttek látványos bemutatóját a nézők vastapssal jutalmazták.

Egy rövid technikai szünetet követően -teremrendezés- a Toldi DSE Dorogháza női labdarúgók mérkőzésé volt a sportnap soron következő állomása, melyet betétműsorként moldvai tánc követett. Zárásként szülők- gyermekek váltósor versenyére illetve a mátramindszenti iskolás fiúk foci mérkőzésére került sor.

 

A rendezvénnyel kapcsolatban a további cél az volt, hogy egy közös rendezvény során összehozzák végre a kisterenyei és a mindszenti tagintézmények óvodásait, tanulóit és azok szüleit. A látottak alapján ez kiválóan sikerült.

Cz.Zentai

Helyi hírekBátonyterenyeTeret a Tehetségnek AlapítványII. János Pál Pápa Óvoda és Iskola