2024.04.25, Csütörtök

Több mint százan vetélkedtek a Medves Kupán

nogradsport.wordpress.com

2017.03.06. 11:51

Idén már 17. alkalommal került megrendezésre a Medves Kupa téli sporttalálkozó. Salgóbányán ebben az évben több mint száz diáksportoló tehette próbára a tudását, öt sportágban.

Hirdetés

Nagy sikerrel ért véget a sporttalálkozó, ahol az idén 12 oktatási intézményből több mint száz, tanulásban akadályozott diák vett részt. Erdélyből, valamint a Felvidékről is érkeztek csapatok.

 

Az időjárás sajátosságai miatt némiképp változott a tervezett program. A gyönyörű természeti környezetben megrendezett sporteseményen labdarúgásban, rönkfutásban, váltófutásban, dartsban és ergométeres evezésben mérték össze a tudásukat a diákok. A nagy hagyományokkal rendelkező háromnapos sporttalálkozó során az ország minden tájáról érkeztek iskolákból tanulók, akik számára a sportversenyek mellett szabadidős programokat is szervezett – a NEA és a Fogyatékosok Országos Diák és Szabadidősport Szövetsége támogatásával – az Illyés DFE és a „FLÓRA” Sportegyesület.

Különleges hangulatot kölcsönzött az eseménynek az ergométeres evezés, ahol a résztvevőknek 500 métert kellett „evezniük” időre.

 

Összesített eredmény: 1. Cered, 2. Oltszem, 3. Salgótarján.

Helyi hírekSalgóbányaMedves Kupa nemzetközi téli ifjúsági és diáksport találkozóergométeres evezés