2024.06.15, Szombat
Legyen a sport a szenvedélyed!

Legyen a sport a szenvedélyed!

police.hu

2017.03.26. 07:00

Az elődöntőn 12 iskola, közel 100 diákja mérhette össze tudását Nógrád megyében.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya az előző évben - a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács - támogatásával megvalósított „Legyen a sport a szenvedélyed!” elnevezésű programjának sikereiből kiindulva ebben az évben is elindította megyei programsorozatát. A szervezők a tapasztalatokat felhasználva, a sportágak és az iskolák számának bővítésével folytatja az idén az iskolák közötti sportversenyek megszervezését és lebonyolítását, így több iskola, illetve diák, valamint a fogyatékkal élő tanulók is részt vehetnek a versenyeken.

 

A versenysorozat célja, hogy a fiatalokat a szabadidő eltöltésének helyes megválasztására ösztönözze. A sportolás, mint szabálykövetés, csapatépítő, agresszió-kezelő, stressz-oldó, a szabadidő hasznos eltöltésére irányuló, egészségmegőrző, drog-prevenciós módszer, mely a diákok életének, életvitelének részét kell, hogy képezze. A testmozgás a gyermekek számára önmagában is vonzó, a verseny és az ezzel járó elismerés további motivációt jelent.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya versenyfelhívást juttatott el a megye valamennyi iskolájába. A tanulók ügyességének megmérettetése több sportágban történik meg. Az általános iskolák 5. osztályos tanulói sorversenyen vehetnek részt, míg a középiskolások nemek szerinti kispályás labdarúgás, röplabda és fekve-nyomás kategóriában mutathatják meg tudásukat.


Az első elődöntőt 2017. március 24-én délután a bátonyterenyei sportcsarnokban Vitézné Mászáros Krisztina címzetes rendőr őrnagy, a Bűnmegelőzési Alosztály munkatársa nyitotta meg. A versenyszámokban 12 iskola csapata indult. Ezek közül 9 általános iskola diákjai vehettek részt a vidám hangulatú sorversenyen, míg 3 középiskola tanulói kispályás labdarúgásban mérhették össze tudásukat.


A következő elődöntőre - amely 2017. március 31-én Balassagyarmaton kerül megrendezésre - már készülhetnek a csapatok.

Helyi hírekNógrád megyeLegyen a sport a szenvedélyed!