2024.03.29, Péntek

Évértékelő értekezletet tartottak a Nógrád Megyei Főügyészségen

ugyeszseg.hu

2017.03.14. 10:32

A hasonló méretű megyék ügyészségeihez képest alacsonyabb létszámmal működnek a megye szervezeti egységei, ennek ellenére magas színvonalon és időszerűen végzik feladataikat, emellett a munkatársak számos szakmai és tudományos sikert is elértek.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Főügyészség 2017. március 10-én értékelte a 2016. évi tevékenységét. Az értekezletet megtisztelte jelenlétével dr. Lajtár István közjogi legfőbb ügyész helyettes is.

 

A büntetőjogi szakág tevékenységét Sziliné dr. Séber Anita büntetőjogi főügyészhelyettes, míg a közjogi szakág elmúlt évben végzett munkáját dr. Nagy Zsuzsanna közjogi főügyészhelyettes ismertette.

Sziliné dr. Séber Anita beszámolójában elemezte a regisztrált bűncselekmények és elkövetők számának, a bűnözés struktúrájának elmúlt évben tapasztalt változásait, az ügyészi intézkedések számának, eredményességének alakulását, a vádhatósági, továbbá az ügyészségi nyomozás területén kifejtett tevékenységet. Kitért az ügyészi ügyfeldolgozás időszerűségének kérdésére, hangsúlyozta, hogy valamennyi büntetőügyet sikerült a törvényes határidőben feldolgozni, így a büntetőeljárások elhúzódása továbbra sem róható az ügyészségek terhére. Külön ismertette a közérdeklődésre számot tartó ügyeket. Kiemelte továbbá, hogy a megye ügyészi szerveinek váderedményessége 2016-ban is meghaladta az országos átlagot.

 

Dr. Nagy Zsuzsanna a közérdekvédelmi szakág törvényességi ellenőrzési tevékenységéről, valamint a magánjogi területet érintő feladatokról szólt részletesebben. Kitért a büntetés-végrehajtással összefüggő szerteágazó tevékenységek ismertetésére, továbbá kiemelte a gyermek- és ifjúságvédelemmel kapcsolatos ügyészi feladatok fontosságát is. Végül ismertette a migráció kapcsán a közjogi szakágra háruló feladatokat, majd meghatározta a 2017. évi célkitűzéseket.

 

A beszámolókat követően dr. Lajtár István közjogi legfőbb ügyész helyettes a megye ügyészi szerveinek munkáját értékelve elmondta, hogy azt kiegyensúlyozott jogalkalmazói tevékenység jellemezte, mely egyszerre volt időszerű és szakszerű is, amelyért köszönetét fejezte ki.

Helyi hírekNógrád Megyei Főügyészség