2024.03.28, Csütörtök

Karancslapujtőn rendezték a sakk megyei diákolimpia döntőt

nogradsport.wordpress.com

2017.02.23. 11:59

A karancslapujtői Mocsáry Antal Általános és Művészeti Iskola torna, valamint több emeleti termében bonyolították le első ízben a középiskolásokkal közösen a 2016/17.évi Nógrád megyei sakk diákolimpia döntőjét, amely egyben a XX. jubileumi Gordos Rezső emlékverseny is volt.

Hirdetés

A résztvevők 6 korcsoportban mérkőztek meg egymással, külön a lányok és a fiúk, valamint külön az értékszám nélküliek és külön az értékszámmal rendelkezők.

A megyei döntőn 7 fordulóban, 2×15 perc játékidejű partik döntötték el a helyezések sorrendjét. Eredményhirdetéskor a korcsoportok első 6 helyezettje kapott díjat. A győztes kupa, a dobogón végzettek érem és tárgyjutalom, a további helyezettek pedig oklevél elismerésben részesültek. A verseny legfiatalabb résztvevője Bánfi-Sales Annácska Faith ( Magyar Szentek Katolikus Iskola, Pásztó) különdíjat kapott. A díjakat az iskola igazgatója Bertáné Lantos Ildikó adta át az arra érdemeseknek.

Érdekesség, hogy a megyében a sportág utánpótlás nevelésével foglalkozó a Pásztói SE Vajda Albert, illetve a Salgótarjáni TSE-ben Patai József, Mede István, Klenóczky Sándor, Tóth Pál tanítványai ezúttal is kiválóan szerepeltek.

A pásztóiak 6 arany, 6 ezüst, 2 bronz, a salgótarjániak pedig 6 arany, 3 ezüst és 4 bronzérmes helyezést szereztek. A karancslapujtői oktatási intézmény a lebonyolítás, a vendéglátás terén kiváló házigazdának bizonyult.

Helyi hírekKarancslapujtőMocsáry Antal Általános és Művészeti Iskola Gordos Rezső emlékversenysakk diákolimpia