2024.04.20, Szombat

Csapatmunka kell a minősítéshez

Balassi Bálint Megyei Könyvtár

2017.02.17. 09:06

A Balassi Bálint Megyei Könyvtár jó úton jár a minősítés útján, szakmai találkozókkal készülnek a rendszer kialakítására.

Hirdetés

Két napos szakmai megbeszélésre került sor a könyvtárban. A könyvtári minősítés útján 1. - Lépések a stratégiai tervezéstől a minősítésig című program, mely egy két részből álló szakmai rendezvény sorozat első része. A résztvevők betekintést nyerhettek a könyvtári minőségbiztosítási rendszer kialakításába a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár igazgatója, Nagy Éva, és igazgatóhelyettese, Dr. Baráthné Molnár Mónika, segítségével, továbbá képet kaphattak a TQM és az ISO közötti hasonlóságokról és különbségekről. Az előadók saját példájukon keresztül mutatták be a folyamatot, mely oda vezetett, hogy az idei évben meg tudják pályázni a minősített könyvtári címet.

A szakmai rendezvénysorozat második napján, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ vezetői (Fülöp Attiláné igazgató, Liskáné Fóthy Zsuzsa igazgatóhelyettes) és munkatársai (Istók Anna Minőségirányítási csoportvezető) tartottak minőségbiztosítási, minőségirányítási tréninget a résztvevő kollégáknak. A két előadás után, mely betekintést engedett a minőségirányítási rendszer kialakításába, csoportfoglalkozásokra került sor. A három helyszínen a panaszkezelés, a folyamatábra készítés és az önértékelés elkészítését gyakorolhatták a résztvevők.

 

Helyi hírekSalgótarjánBalassi Bálint Megyei Könyvtárkönyvtári minősítés