2024.04.19, Péntek

Példaértékű kezdeményezés Palócföldért

2016.08.30. 13:33

Van Nógrád megyében egy fiatal helyi vállalkozói réteg, akik nem az ország trendibb vidékein keresik boldogulásukat, hanem elszántan tenni akarnak a térség jövőjéért és felvirágoztatásáért.

Hirdetés

Új Palócország Egyesület. Úgy tűnik, érdemes lesz megjegyezni a nevet, mert tagjai igazán nagyívű célkitűzéseket fogalmaztak meg, amihez remélhetőleg megtalálják a megfelelő partnereket is.

"Van remény Palócország felvirágoztatására, amennyiben mindannyian egy cél felé haladunk és erőforrásainkat összefogva nem egymás ellen, hanem egymásért próbálunk meg tenni" – írják a 3100.hu-nak eljuttatott közleményükben, és ezt minden bizonnyal komolyan is gondolják.

 

Az Új Palócország Egyesületet 10 salgótarjáni fiatal vállalkozó alapította meg hatalmas elszántsággal. Az egyesület legfontosabb célja Salgótarján és vonzáskörzete gazdasági és turisztikai fejlődésének elősegítése. Tevékenységével azt kívánja szolgálni, hogy ez a környék élhetőbb legyen, főképpen a munkahelyteremtés ösztönzésével - írják magukról a Facebookon.

 

Az egyesület három fő alapelve a beruházás-ösztönzés, a turizmus-fejlesztés és a pártfüggetlenség. 

Fontos számukra egyebek mellett a helyi fiatalok megtartása mellett az elvándorolt szakképzett munkaerő haza csábítása, vállalkozások Nógrád megyébe csalogatása, új munkahelyek teremtésének elősegítése, a térség turisztikai megújítása, a térség szereplőinek összefogása és a társadalmi összefogás ösztönzése.

 

Bízunk benne, hogy lapunk hallani fog még az egyesületről és a mögötte álló fiúkról.

 

Fenti fotó: Az Új Palócország Egyesület vezetői (Bodnár Béla, Deák Attila és Lehoczki Erik), forrás: 3100.hu

Helyi hírekSalgótarjánPalócföld