2024.07.20, Szombat

A házigazda nógrádiak nyerték az országos kispályás labdarúgó tornát

2016.06.18. 14:12

A természeti értékeiről híres Nógrád megyében, a Karancs-hegy és a Medves-fennsík völgyében található Salgótarjánban rendezték meg június 14-15-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos pontszerző bajnokságának idei utolsó viadalát, a kispályás labdarúgó tornát. A verseny az idén a Nógrád megyei csapat győzelmét hozta.

 

A kispályás labdarúgó tornát a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület, valamint a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közösen rendezte. A keddi ünnepélyes megnyitón elsőként dr. Kalocsai Péter, a Nógrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte a résztvevőket. Örömét fejezte ki, hogy ebben az évben a nógrádi megyeszékhely, annak is az egyik legszebb környezetben található pályája, a Tóstrandi SBTC Sporttelep műfüves pályája adhat otthon az országos rangadónak. Berecz György tűzoltó ezredes, Nógrád megyei katasztrófavédelmi igazgató üdvözölte a huszonkét csapatot, és emlékeztetett arra, hogy az idén a központi szerv és a Gazdasági Ellátó Központ, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, valamint az összes katasztrófavédelmi igazgatóság indított csapatot a bajnokságon. Tanka László tűzoltó ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület alelnöke arról beszélt, nagy tétje van a tornának, hiszen a pontszerző bajnokság tabellájának végső állását az itt elért eredmények döntik majd el, ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a cél a játékos versengés, hiszen nem ellenségei, hanem ellenfelei egymásnak a pályára álló csapatok. A katasztrófavédelem országos pontszerző bajnoksága öt sportágat foglal magába: az úszást, a fekvenyomást, a terepfutást, az atlétikát, illetve a labdarúgást.

A bajnokság első napján az ünnepélyes megnyitót követően sorsolás döntötte el, hogy a selejtezőben ki melyik csoportba került, majd a kétszer tizenöt perces körmérkőzések határozták meg a csoportokon belüli sorrendet. Az első és második helyezettek kaptak lehetőséget arra, hogy a huszonkét csapat közül a legjobb nyolc közé jussanak. A szerdai nyolcaddöntőbe a Békés, a Veszprém, a Baranya, a Jász-Nagykun-Szolnok, a Csongrád, a Hajdú-Bihar, a Borsod-Abaúj-Zemplén és a Nógrád megyei csapat küzdötte be magát, innen már egyenes kieséses rendszerben folytatódott a küzdelem. A barátságos játszmák mellett kedden mindenki az esti osztrák-magyar meccs esélyeit latolgatta, a találkozót a csapatok közösen, egy emberként szurkolták végig. Az első Európa-bajnoki mérkőzését két góllal megnyerő nemzeti tizenegy sikere feltüzelte a tűzoltócsapatokat, így a szerdai döntőket ennek szellemében, profi focisták módjára vívták – először napsütésben, majd szakadó esőben, a vihar miatt elrendelt technikai szünet után pedig ismét verőfényben. A csapatok közül végül Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar és Nógrád megye gárdája jutott a legjobb négy közé. A helyosztót Hajdú-Bihar és Csongrád játszotta, a harmadik helyet végül a előbbiek szerezték meg, 3:1-re verték az ellenfelet. A döntőben a házigazdák 2:1-re legyőzték a borsodiakat, így a Nógrád megyei csapat vihette haza az elsőségért járó kupát, illetve a tornagyőzelmet jelképező vándorserleget. A nógrádi csapat tagjai voltak: Balogh Gergely tűzoltó zászlós, Hodászi László tűzoltó főtörzsőrmester, Huttyán Attila tűzoltó főtörzsőrmester, Puporka Dániel, Ráduly Ádám tűzoltó törzsőrmester, Sági Bence tűzoltó főhadnagy, Sándor Attila tűzoltó őrmester, Szőllősi Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, Szilágyi Ádám és Toldi Miklós tűzoltó főtörzsőrmester, csapatvezetőjük pedig Virág Zsolt tűzoltó alezredes.

A díjakat dr. Gubicza József tűzoltó ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület ügyvezető elnöke, Tanka László egyesületi alelnök, valamint Berecz György igazgató adta át. A bajnokság legsportszerűbb csapatának különdíját Veszprém megyefocistái vehették át, a legjobb kapusnak járó elismerést Puporka Dániel, a házigazdák hálóőre vihette haza. A torna gólkirályi címét Málik István, a Békés megyei csapat erőssége érdemelte ki, a legjobb mezőnyjátékosnak pedig Timkó Ádám, az ezüstérmes csapat focistája bizonyult. A Nógrád megyei játékosokat külön díjazta a megyei tűzoltószövetség és az igazgatóság, ennek fényében a legidősebb nógrádi focista Toldi Miklós, a legsportszerűbb nógrádi játékos Balogh Gergely, a nógrádi gólkirály Sándor Attila, a legjobb nógrádi játékos pedig Huttyán Attila lett. A legjobbaknak járó serlegek és oklevelek átadását követően Dr. Gubicza József és Tanka László emlékplakettet adományozott Berecz György tűzoltó ezredes, igazgatónak a versennyel kapcsolatban tanusított önzetlen hozzáállása, segítőkészsége okán, továbbá Longauer Péter tűzoltó századosnak, a nógrádi tűzoltók sporttisztjének a verseny szervezése és lebonyolítása miatt. Salgótarjánban hirdették ki az országos pontszerző bajnokság eredményeit is, a legtöbb pontot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kollégák gyűjtötték, megelőzve a Csongrád megyei, illetve a fővárosi igazgatóság sportolóit, Nógrád megye az előkelő ötödik helyezést érte el az összetettben.

forrás: nograd.katasztrofavedelem.hu

Galéria

Helyi hírekKatasztrófavédelem