2024.04.17, Szerda

A gyorshajtók ellen demonstrálnak Karancsalján

2016.05.29. 10:31

Forgalomlassító demonstrációt tartanak hétfőn a Nógrád megyei Karancsalján, hogy fellépjenek a gyorshajtókkal szemben.

Hirdetés

Forgalomlassító demonstrációt tartanak hétfőn a Nógrád megyei Karancsalján, hogy fellépjenek a gyorshajtókkal szemben. A megmozduláson a falu lakói, köztük szülők, pedagógusok, önkormányzati képviselők és gyerekek vesznek részt.

Mede Zsuzsanna, a szervező Karancsaljáért Alapítvány kuratóriumi tagja tájékoztatása szerint Karancsalja viszonylag hosszú falu, a 2206-os úton sok egyenes szakasszal, amelyen a motorosok és az autósok is gyakran száguldoznak. Azt mondta, semmilyen kultúrája nincs a közlekedésnek az iskola és az óvoda közelében sem.
- Évtizedes probléma ez a faluban, és bár balesetek nem történtek, ennek a leginkább az az oka, hogy a helyiek "megtanultak védekezni" - számolt be Mede Zsuzsanna.

Hétfő délelőtt 11 és 12 óra között teljes útlezárás mellett, rendőri részvétellel zajlik majd a demonstráció, a résztvevők az általános iskola és a községi park közötti szakaszon vonulnak fel.
A megmozdulást követően az alapítvány az önkormányzattal együtt egy táblát helyez majd ki a falu elején és végén, ezen sárga alapon fekete betűkkel az szerepel majd piktogramok felhasználásával: "Kérlek, tartsd be az 50-et, mert itt él a család, a kutyám, és a macskám!"

Mede Zsuzsanna úgy fogalmazott, nem büntetést vagy traffipaxot akarnak Karancsaljára, békés eszközökkel törekednének a változásra, arra, hogy szemléletváltozás következzen be a járművezetőknél.

Fenti képünk illusztráció, egy Hajdú-Bihar megyei félpályás forgalomlassító demonstráción készült. Forrás: boon.hu

mti

Galéria

Helyi hírekdemonstrációNógrádKarancsaljaforgalomlassítás