2024.04.25, Csütörtök
Könnyű, de ellenálló cserepek prémium felületkezeléssel
Fotók: Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

Könnyű, de ellenálló cserepek prémium felületkezeléssel

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

2023.05.14. 08:00

A héjazat megválasztásakor fontos szempont lehet a tetőcserepek súlya. A több mint száz éves Terrán Synus betoncserepe könnyű, mégis szerkezetében ellenálló, erős.

Hirdetés

Légies, de tömör és strapabíró

Tetőfelújításnál fontos szempont lehet a héjazat megválasztásakor a tetőcserepek súlya, elbírja-e a régi tetőszerkezet az újakat. A nagy múltú Terrán 2014-ben vezette be legkönnyebb tetőcserepét, a Synust, amely azóta is töretlen népszerűségnek örvend.

A Construma-díjas tetőcserép szerkezetében tömör, erős, ellenáll az időjárás viszontagságainak, ám súlya könnyű.

A Synus tömegét tekintve 3,9 kg, négyzetméterenként 10 darabbal számolhatunk, így 39 kg/m2 a terhelése. A betoncserép súlya azonban nem jelent kompromisszumot sem tartósságában, sem ellenállóképességében. Egyaránt jó választás felújításnál és új ház építésénél is.

A Synus cserepek kilenc színben érhetők el, a téglavöröstől, a korallon át a sötét árnyalatokig.

 

 

Négyféle különleges felületkezeléssel

A Terrán legkönnyebb tetőcserepe négyféle felületkezeléssel kapható. A ColorSystem eljárással a Synus meggypiros és mogyoróbarna cserepei mélyebb tónusúak lesznek, hosszabb ideig őrzik meg az intenzitásukat. Az öntisztuló tetőcserepek az UV sugárzásnak is jobban ellenállnak. A gyártási technológia környezetbarát, oldószer- és az ammóniamentes.

A prémium kategóriás Resistor a Synus Korall, Mocca és Carbon tetőcserepek élettartamát növeli meg. A magas színvédelmen és a finom, sima kidolgozottságon túl ellenálló, kiváló kopásállóságú felületet kapunk.

A sötét tónusú cserepeknél különösen fontos az energiahatékonyság.

A ClimaControl felületkezelés megvédi a héjazatot a felmelegedéstől, sőt, a tetőcserepek az eljárásnak köszönhetően közel 60%-kal kevesebb infravörös sugarat nyelnek el. A ClimaControl a Synus Moon cserepek magas színvédelmét, kopásállóságát, valamint sima felületét is biztosítja.

Az Elegant felületkezelési eljárás elegáns, selyemfényű megjelenést ad a tégla, a sötétbarna és a fekete Synus cserepeknek. A kiváló kopásállóság és a színvédelem ebben az esetben is garantált.

 

 

Egyedi fejlesztéssel a pontos tervezésért

A Terrán számára kiemelten fontos, hogy segítse az építészek, szakemberek munkáját. Ezért a magyar tulajdonú Envirosense Hungary Kft. és a szintén hazai Terrán közös fejlesztésbe fogott és létrehozta az EnviMap rendszert.

Az innovatív fejlesztés lényege, hogy a légi lézeres felmérés a rögzített pontfelhőből képes megrajzolni a tetőt, így nagy segítséget nyújt a szakembereknek, de a lakosságnak is: közel valósághű tetőadatok kérhetők így le a Terrán Tetőkalkulátor segítségével is az ország 2100 településének épület-geometriai adatállományáról. Ezzel segítve a minél pontosabb tervezést.

GazdaságnapelemTerrán Tetőcserép Gyártó Kft.napelemes tetőcserép