2024.03.04, Hétfő

Salgótarjánban nyitott új tanácsadói ügyfélpontot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) támogatásával működő Pénzügyi Tanácsadói Irodahálózat.

Hirdetés

A jegybank keddi közleménye ismertette: a pénzügyi tájékoztatást biztosító irodák megnyitását nyílt közbeszerzési eljárás előzte meg. A nyertes szolgáltatók 2018. július végéig látják el feladatukat, ezt követően a jegybank újabb pályázatokkal biztosítja a folyamatos ügyfélkiszolgálást. Az ingyenes lakossági szolgáltatást Salgótarjánban a Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség (FÉBÉSZ) látja el. A levélben, telefonon, elektronikusan és személyesen is elérhető tanácsadók többek között a pénzügyi tájékozottság és tudatosság növelésében, valamint a pénzügyi szolgáltatásokhoz kapcsolódó kérdésekben segítik a fogyasztókat.

Az MNB felidézte, hogy a négy együttműködő pénzügyi fogyasztóvédelmi szervezet összesen 13 megyeszékhelyen - Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrött, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Szolnokon, Tatabányán és Zalaegerszegen - segíti a fogyasztókat, szakembereik emellett 17 városban tartanak rendszeresen pénzügyi előadásokat és tanácsadást.

A pénzügyi fogyasztóvédelmet ellátó intézmény a tervek szerint hamarosan országos szolgáltatói hálózattá bővülhet. 

Az MNB tervei szerint minden megyeszékhelyen létesülnek pénzügyi tanácsadói irodák, a már működő intézmények működését pedig folyamatosan figyelemmel kísérik. Elérhetőségükről és nyitva tartásukról az MNB honlapján lehet tájékozódni - áll a közleményben.

 

Forrás: mti 

GazdaságSalgótarjánMagyar Nemzeti Bank2017pénzügylakossági szolgáltatásPénzügyi Tanácsadó Irodahálózatügyfélpont