2024.04.20, Szombat
Balassagyarmat 4 pályázaton újabb 780 millió forintot nyert

Balassagyarmat 4 pályázaton újabb 780 millió forintot nyert

Balassagyarmat Városháza facebook

2017.05.06. 11:01

Az önkormányzat 22 pályázatot nyújtott be különböző Európai Uniós pályázatokra. Ebből 16 pályázat a Területi Operatív Programokat érintette, melyből immár az ötödik elnyert pályázatról értesítették a várost.

Hirdetés

 

A hét elején további 4 pályázat megnyeréséről értesült az önkormányzat:

- Nyírjes-turisztikai központ fejlesztése bruttó 449,9 millió forint. Az önkormányzat területein lombkoronasétány, kilátó, tematikus játszópark, Hagyományok udvara - kézműves műhely, biciklis pihenő pont (wc-zuhany-öltöző), víziszínpad, csónakház, vendéglátóhely, ajándékbolt és parkolók kialakításával.

- Városi Bölcsőde fejlesztése bruttó 24 millió forint keretében fedélszék (tetőszerkezet) cseréjére, az épület szennyvíz elvezetésének és a telken belüli járdák felújítására kerül sor.

- A Védőnői Szolgálat fejlesztése bruttó 55 millió forintos beruházás keretében a Madách utcai épület teljes körű felújítására, irodabútorok, szakmai anyagok és számítástechnikai eszközök beszerzésére kerül sor.

- Tagóvoda Bgy-i Nyitnikék fejlesztése bruttó 250 millió forint értékben az épületek teljes körű felújításával.

Az M2-vonzástérség munkaügyi paktumából mintegy 80 millió forintot kap a város a Nyugat-Nógrádi paktumiroda működtetésére.

Az immáron 860 milliós elnyert fejlesztési forrást kiegészíti a nyertes Elektromos (autó) töltőpont pályázat 2,5 millió forintja, és a Sportcsarnok 30 milliós fejlesztési forrása a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával, amit önerő is kiegészít. Az idei pályázati mérleg május elsején tehát közel 910 millió forint. A többi 18 Uniós pályázat még bírálat alatt van.

GazdaságBalassagyarmatNyírjes-turisztikai központTerületi Operatív Program