2024.06.22, Szombat
Csaknem 200 versenyautóból álló nemzetközi mezőny gyűlt össze a Salgó-ralin
Salgótarján facebook

Csaknem 200 versenyautóból álló nemzetközi mezőny gyűlt össze a Salgó-ralin

mti, Salgótarján facebook

2020.07.21. 09:38

A vasárnapi Salgó Rallye-n közel 200 autó állt rajthoz, hiszen a salgótarjáni verseny nem csupán az idei magyar ralibajnokság nyitófutama volt, hanem a Közép-európai Zóna Kupa (CEZ) versenye is, így jó pár külföldi páros is szerepelt a mezőnyben.

A szombat esti ünnepélyes rajtceremónia pedig igazi sporttörténelmi eseménnyé vált azzal, hogy arra ellátogatott Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke is. Soha korábban ugyanis nem vett még részt magyar ralifutamon a nemzetközi szövetség vezetője.

A tavaly novemberben Nyíregyházán Európa-bajnoki futamgyőztes Turán Frigyes, Bagaméri László kettős nyerte a vasárnap Salgótarjánban és környékén rendezett Salgó-ralit.

A Shell Helix Ultra csapatának párosa az ötödik gyorsasági szakasz során vette át a vezetést, és aztán minden etapon távolodni tudott az üldözőktől, így végül közel másfél perces előnnyel diadalmaskodott.

Turánék mögött a címvédő Vincze Ferenc, Bacigál Igor páros végzett a második helyen, míg a dobogó alsó fokára a Velenczei Ádám, Szőke Tamás duó állhatott fel.

A Salgó-rali a Közép-európai Zóna Kupa (CEZ) versenye is volt egyben, így csaknem 200 versenyautóból álló nemzetközi mezőny gyűlt össze az egynapos viadalon, amelynek ünnepélyes rajtceremóniáját szombaton este a helyszínen tekintette meg Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke.

Az országos bajnokság augusztus közepén a Miskolc-ralival folytatódik.

AktuálisSalgó-raliSalgótarján