2024.04.20, Szombat
Visszavonult a salgótarjáni tűzoltókutya
Salgótarján facebook

Visszavonult a salgótarjáni tűzoltókutya

Salgótarján facebook, Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2020.06.12. 17:11

A salgótarjáni tűzoltóságon nevelkedett Brúnó százados, a lustaság bajnokává kikiáltott tűzoltókutya már új szolgálati helyen látja el feladatait.

Hirdetés

A zsemleszínű labrador 2013. május 10-én látta meg a napvilágot Egerben, a salgótarjáni laktanyába még ugyanazon év októberében érkezett az állomány nagy örömére.

Az elmúlt hét évben Brúnó folyamatosan bizonyította a társaság és gyermekek szeretetét, minden alkalommal nagy örömmel fogadta a laktanyába érkezőket és élvezte a simogatásokat, dögönyözéseket. A nyugodt mindennapok során pedig a legkedvesebb tevékenységének, a napon való pihenésnek, alvásnak hódolt. Szolgálati ideje alatt nagyon sok tűzoltóval mély barátságot kötött és kivétel nélkül mindenkivel jó viszonyt ápolt.

Idén májusban a hetedik kutyaévét töltő tiszteletbeli százados emberi életkorban már ötven évesnek számít. Korára és egészségügyi állapotára tekintettel júniustól új szolgálati helyen, nyugodtabb környezetben látja el feladatait, eszik, alszik és játszik.

Brúnó visszavonulása után sem szakad el a tűzoltóság kötelékéből, hiszen egyik kollégánk vette magához a lusta századost.

Az új otthonában is a megszokott kényeztetés veszi körül, jutalomfalatokkal és simogatással halmozzák el gazdái, de nagy örömmel fogadja a látogatóba érkező régi barátokat is.

AktuálisNógrád Megyei Katasztrófavédelemi IgazgatóságBrúnó kutyatűzoltókutya