2023.10.02, Hétfő
Komplex közlekedésrendészeti akció Nógrád megyében
police.hu

Komplex közlekedésrendészeti akció Nógrád megyében

police.hu

2020.06.16. 09:00

A megtartott fokozott ellenőrzés során 131 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök.

Hirdetés

Összehangolt, komplex közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott a Nórád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, valamint a Rétsági és a Váci Rendőrkapitányság 2020. június 12-én.

A 2-es és a 22-es számú főút vonalán, valamint a megyeszékhely és a rendőrkapitányságok illetékességi területén megtartott akció célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése, és a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítása volt. Ennek keretén belül az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítottak az ittas vezetők és a sebességtúllépést elkövetők kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére.

Az ellenőrzött járművezetők közül két személynél merült fel az ittasság gyanúja a velük szemben alkalmazott légalkoholmérő készülék pozitív értéke alapján.

A megengedett legnagyobb sebesség túllépése miatt 98 esetben intézkedtek a rendőrök, míg további 26 személlyel szemben szabtak ki helyszíni bírságot különböző szabálysértések elkövetése miatt. Az egyenruhások további négy sofőrrel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, egy személyt pedig egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett gyanúja miatt előállítottak.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is folytatni fogja a komplex közlekedésrendészeti ellenőrzéseket.​

Galéria

Aktuálisközlekedésrendészeti akcióNógrád megye