2024.04.25, Csütörtök
Folytatódik Nógrád megyében a baleset-megelőzési program
police.hu

Folytatódik Nógrád megyében a baleset-megelőzési program

police.hu

2020.06.17. 13:08

Újabb városokban festették fel a rendőrök a gyalogosbalesetekre figyelmeztető piktogramokat.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban Nógrád megyében is balesetveszélyes helyzeteket idéznek elő a közlekedésük közben mobiltelefont és fülhallgatót használó gyalogosok.

 

 

Ezért a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága kezdeményezésére több Nógrád megyei városban is felfestették a rendőrök a mobiltelefon és fülhallgató veszélyeire figyelmeztető piktogramokat a gyalogos-átkelőhelyek előtti járdarészre. Korábban Salgótarjánban, majd a napokban Szécsény, Balassagyarmat és Rétság több pontján is helyeztek el festett jeleket a rendőrkapitányságok munkatársai.

A gyalogos-átkelőhelyeknél az okoseszközök és a fülhallgató használata óriási kockázatot rejt, hiszen míg az egyik a látás érzékszervét, a másik a hallást korlátozza, így a gyalogos egy-egy közlekedési szituációban akár rossz döntést is hozhat, amelynek a végeredménye személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset is lehet.

A szervezők a felfestéshez élénk színt választottak, hogy az ábrák a környezetükből minél jobban kitűnjenek, és mutassák a gyalogosok számára a követendő közlekedési magatartást a zebra előtt.

A figyelemfelhívó akció Nógrád megyei városaiban a frekventált gyalogos-átkelőhelyeknél tovább folytatódik.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága balesetmenetes közlekedést kíván!

AktuálisNógrád megyebaleset-megelőzési program