2024.05.30, Csütörtök
Sikeres és eredményes a digitális oktatás
A kép illusztráció - pixabay.com

Sikeres és eredményes a digitális oktatás

mti

2020.05.21. 11:15

Marad a "jól bevált" munkarend, így a nyári szünetig hátralévő időben folytatódik a digitális oktatás.

Sikeresnek és eredményesnek értékelte a koronavírus-járvány miatt bevezetett digitális oktatást Maruzsa Zoltán, a köznevelési államtitkár csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

"Viszont azt a merev tiltást, ami március 14-el megszületett (...), feloldottuk június 2-től, azért, hogy ahol erre szükség van, ahol érdemes egy kiscsoportos vagy akár egyéni konzultációt, felzárkóztatást - a tanévzáráshoz szükséges találkozást - szervezni, ott ezt meg tudják tenni az intézmények" - emelte ki.
Bízik benne, hogy a diákokat nem dolgozatírásra hívják majd be az intézmények - mondta -, hanem ezt valóban lehetőségként kezelik majd. A pedagógusok egyeztessenek a szülőkkel, és az intézményvezetők se önhatalmúlag rendeljék el az esetleges behívást - tette hozzá.
Hangsúlyozta, a gyerekeknek nem kötelező a megjelenés az iskolában, de azoknak lehetőséget jelenthet a felzárkózásra, akik például valamilyen okból nem tudtak bekapcsolódni a digitális oktatásba.
Maruzsa Zoltán beszélt arról is, hogy a tanévzárókat körültekintően kell megszervezni; akár évfolyamonként, csoportonként is átadhatják a bizonyítványokat, akár egy adott osztály behívásával.

Aktuálisdigitális oktatás