2024.04.20, Szombat
Közel kétszáz fát ültettek a nógrádi kormánytisztviselők
Nógrád Megyei Kormányhivatal

Közel kétszáz fát ültettek a nógrádi kormánytisztviselők

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2020.04.23. 20:07

A Nógrád Megyei Kormányhivatal a „Fákat a Földnek!” elnevezésű akcióhoz csatlakozott. A világméretű környezetvédelmi kampány négy évvel ezelőtt indult, a kezdeményezés célja, hogy az idei - 50. Föld napjára - a bolygó lakosságszámának megfelelő 7 milliárd 800 millió fát ültessenek világszerte.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Kormányhivatal szinte valamennyi járási hivatala és főosztálya ültetett fákat a szervezet környezetvédelmi szakterületének felhívására. Az akcióban arra biztatták munkatársaikat, hogy a 2019. október 21-i Földünkért Világnap és a 2020. április 22-i Föld napja között ültessenek csemetéket akár munkahelyük, akár otthonuk környezetében.

A kezdeményezéshez csatlakozott dr. Szabó Sándor kormánymegbízott, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője is, aki a salgótarjáni, Csokonai úti gépjármű vizsgálóállomás zöldterületén még tavaly ősszel, illetve otthona kertjében idén tavasszal ültetett facsemetét.

 

A kormánymegbízott ismertette: a felhíváshoz csatlakozók közül a Balassagyarmati Járási Hivatal volt a legelhivatottabb, több mint 100 fát ültetett a 61 fős közösség. Dr. Szabó Sándor az 50. Föld napján adta át az ezért járó elismerést, illetve a salgótarjáni Cédrus Kertészet által felajánlott magnólia csemetét. Dr. Szabó Ágnes járási hivatalvezető elmondta: az újabb facsemetét a két évvel ezelőtt felújított és átadott Ady Endre úti központ zöldterületén ültetik el.

 

Tavaly ősszel a Földünkért Világnapon a járási hivatalok és a főosztályok munkahelyi közösségei ültettek fákat Salgótarjánban, Pásztón, Rétságon, Szécsényben és Balassagyarmaton, mintegy félszáz csemetét - ismertette a Nógrád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztályának vezetője. Dr. Ispán Eszter hozzátette: az idei Föld napjáig tartott felhívás részeként átlagban a kormányhivatal minden negyedik munkatársa csatlakozott a faültetési akcióhoz.

 

A Föld napja kezdeményezés minden év áprilisában felhívja a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Az Amerikai Egyesült Államokból 1970-ben indult mozgalom gyorsan világméretűvé vált, hazánkban először 1990-ben tartották meg ezt a világnapot, amelynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön a Föld megóvása. Az idei, 50. Föld napja egyik kiemelt témája a biológiai sokféleség megőrzése.

AktuálisNógrád Megyei Kormányhivatal