2024.04.20, Szombat
Széchenyi-díjat kapott Simonyi Sándor
Salgótarján facebook

Széchenyi-díjat kapott Simonyi Sándor

Salgótarján facebook

2020.03.19. 15:05

Magyarország számára kivételesen értékes tudományos pályája során végzett, a hazai gépjárműtechnika területén folytatott öt évtizedes, a gépjárműipar újjáéledéséhez is hozzájáruló, kiemelkedően eredményes kutató-fejlesztő, illetve innovációs tevékenysége elismeréseként a legmagasabb állami tudományos kitüntetést, Széchenyi-díjat kapott március 15-e alkalmából dr. Simonyi Sándor salgótarjáni gépészmérnök.

Hirdetés

Simonyi Sándor 2019-ben megkapta a „Salgótarján Díszpolgára” kitüntető címet is a műszaki kutatás- fejlesztés és megvalósítás területén, továbbá az egyetemi oktatásban kimagasló színvonalon folytatott tevékenysége, valamint Salgótarján gazdasági értékeinek gyarapítása érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Ipari Professzora, a Debreceni Egyetem címzetes egyetemi tanára karrierjét a salgótarjáni Vasöntöde és Tűzhelygyárban kezdte, később vezette a Csepel Autógyár elektronikai részlegét, majd 1994-ben alapította meg a gépjármű-hajtásrendszerek fejlesztésével foglalkozó salgótarjáni szélhelyű TRIGON Electronica Kft-t, amelynek azóta is ügyvezető igazgatója. Vezette a Salgótarjáni Innovációs Központ Kft.-t, létrehozója és vezetője a Magyar Gépjárműipari Innovációs Konzorciumnak.

Gratulálunk az elismeréshez!

AktuálisSzéchenyi-díjSalgótarján