2024.03.29, Péntek
Vidám zenés darabbal készül a Színházi Világnapi premierjére a Zenthe Ferenc Színház

Vidám zenés darabbal készül a Színházi Világnapi premierjére a Zenthe Ferenc Színház

Zenthe Ferenc Színház

2020.02.14. 16:37

Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről című zenés vígjátékát a salgótarjáni színház a Váci Dunakanyar Színházzal és a Soproni Petőfi Színházzal közös koprodukcióban viszi színre.

Hirdetés

Márciusban újabb premiert mutat be a Zenthe Ferenc Színház, melynek olvasópróbáját február 12-én tartották.

Az új bemutató a női lélek megfejtésére tesz kísérletet, már ha létezik egyáltalán olyan, hogy „a női lélek”. A darab rendezője, Kis Domonkos Márk szerint: „Biztos, hogy van női lélek. Hogy a férfi meg tudja-e ezt fejteni, az a nagy kérdés. Mi folyamatosan próbálkozunk vele. A darab is ezt feszegeti. El kell majd jönni, meg kell nézni és kiderül minden!”

A Jászai Mari-díjas rendező nem először dolgozik a társulattal, 2019 májusában a Pillantás a hídról Arthur Miller drámát állította színpadra, ami noha műfajában egészen más, de a közönség kedvelte, olyannyira, hogy az évad legjobb Zenthés előadásának választotta.

 

A szereplők közül Ágoston Péter, Tarpai Viktória és Hajdu Tibor neve ismerősen csenghet, hiszen több előadásban is láthatta már őket a salgótarjáni közönség (Amit akartok, Pillantás a hídról, Advent a Hargitán). Mellettük olyan színészekkel találkozhatnak, akik először játszanak Salgótarjánban, ám ismeretlennek nem mondhatnánk, hiszen a 200 első randi szívtiprója Mészáros András, valamint a Barátok közt Tildájaként is ismert Szabó Erika szintén bemutatkozik, mint ahogy Bacsa Ildikó, Kátai Kinga és Schlanger András.

A vidámnak ígérkező próbafolyamat alatt kihívással is találkozni fognak a színészek, hiszen nem csak énekre, de táncra is perdülnek majd a táncdalfesztiválok legnagyobb és legismertebb slágereire.

 

De miről is szól a darab? Mi is történik, ha egy nő megkapja az élettől azt, amire vágyott? Hogy lehetséges ez, hisz mindig van új a nap alatt. A Tanulmány a nőkről egy könnyed, humoros zenés vígjáték, ami egy kicsit a női akaratról, kicsit a női lélek megfejtéséről és kicsit a férfiakról is szól: sok nevetéssel és örökzöld slágerek dallamaival.

 

A premier 2020. március 27-én 19.00 órakor lesz a Zenthe Ferenc Színházban, melyre jegyek már vásárolhatók a Városi Jegyirodában.

AktuálisZenthe Ferenc Színház