2024.04.23, Kedd
Jól teljesítettek az Északerdő Zrt. kivasútjai tavaly
A kép illusztráció - mavcsoport.hu

Jól teljesítettek az Északerdő Zrt. kivasútjai tavaly

mti

2020.01.16. 11:29

Megközelítette a 285 ezret az Északerdő Zrt. erdei vasútjainak összesített utaslétszáma 2019-ben.

Hirdetés

A Lillafüredi Állami Erdei Vasúton (LÁEV) csaknem 245 ezer utast regisztráltak, a Pálházi Állami Erdei Vasúton (PÁEV) utazók száma pedig meghaladta a 40 ezret. Ez részben annak is köszönhető, hogy az erdőgazdaság munkatársai különféle tematikus programokat szerveztek mindkét vonalon. A LÁEV-nél közlekedett a Zúzmara-, a Pirostojás-, a Vadászkürt- és egy önkéntes akcióhoz kapcsolódó Véradó Expressz.

Kiemelkedő érdeklődés kísérte a Diósgyőri Mikulásvonatot is. A "Diósgyőrért" Közhasznú Alapítvánnyal közösen, 17. alkalommal megrendezett több mint három hetes rendezvény során több mint 20 ezren váltottak jegyet a meghirdetett járatokra.

A PÁEV-nél a hagyományosan népszerű Szarvasbőgés-hallgató vonatozás 2019-ben már kétnapos program volt. Ezen kívül közlekedett a Pünkösdi Zenés Különvonat, valamint a régmúlt idők hangulatát idéző, fával rakott szerelvény, a vasútfotósok és kisvasútbarátok örömére.     

Zay Adorján vezérigazgató szót ejtett arról is, hogy tavaly elkészült a "Kisvasutak" elnevezésű mobiltelefonos applikáció, ami elsősorban az erdei vasutak menetrendjéről, díjszabásáról és a környékbeli látnivalókról tartalmaz információkat. Az Agrárminisztériummal együttműködő Észak-Magyarországi Informatikai Klaszter pályázatot írt ki a megvalósításra, az Északerdő Zrt. a pályázat lebonyolításában és az alkalmazás fejlesztésében szakmai partnerként vett részt. Az alkalmazás a Google Play áruházból ingyenesen tölthető le.

Aktuáliskisvasút