2024.04.19, Péntek
Újabb kéményseprők szereztek szakképesítést
A kép illusztráció

Újabb kéményseprők szereztek szakképesítést

nograd.katasztrofavedelem.hu

2019.10.07. 15:09

Immár tizenkettedik alkalommal osztottak ünnepélyes keretek között bizonyítványt a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli intézményében, ahol szeptember huszonötödikén újabb tizenkilenc frissen vizsgázott kéményseprő szakmunkás vette át oklevelét.

Hirdetés

A BM OKF Gazdasági Ellátó Központ Kéményseprőipari Szervezete és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ két évvel ezelőtt alakította ki a kéményseprő-szakképzés intézményi kereteit. Tizenkét szakmunkás- és négy kéményseprőmester-képzést vittek sikerrel végig a folyamatos munkaerő-utánpótlás érdekében. A szervezet állományába jelentkező, szakképesítés nélküli munkavállalók arra kapnak lehetőséget, hogy betanított kéményseprőmunkásként eltöltött néhány hónap és az ez idő alatt megszerzett tapasztalat után az OKJ-kéményseprőképzés tanrendjét követve, nappali oktatási rendben kitanulják új szakmájukat, és szakmunkás-bizonyítványt szerezzenek. Az idei év második, tizenkilenc fős osztálya tavasszal kezdte meg tanulmányait, és az írásbeli, szóbeli, gyakorlati fordulókból álló vizsgasorozaton az elmúlt napokban adott számot tudásáról. A diákok a vizsga mindhárom részét sikeresen teljesítették.

Az új szakmunkásoknak elsőként Farkas József vizsgaelnök gratulált. Elmondta, hogy az osztály kimagaslóan jó átlaggal teljesítette a vizsgát. A megszerzett érdemjegyek felkészültségüket bizonyítják, és méltán lehetnek büszkék remek teljesítményükre, majd köszönetet mondott a tanároknak is, méltatva kiváló felkészítő munkájukat. Ezután Tóth László tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes, a kéményseprőipari szervezet vezetője szólalt fel. Elmondta, mindig örömmel tölti el, amikor egy végzős osztály tagjait köszöntheti, és velük együtt átélheti a hónapokon át tartó jól végzett munka felett érzett örömöt és büszkeséget. A jelenlévők jól döntöttek, amikor a továbbtanulást és ezt a fontos szakmát választották – fogalmazott az ezredes.

A hallgatók padjai mindössze egyetlen hónapig állnak üresen, hiszen novemberben egy újabb osztály tanulói foglalják el azokat.

AktuáliskéményseprőKatasztrófavédelem