2024.03.28, Csütörtök
Kecskeméten és Szegeden veszélyes, Salgótarjánban kifogásolt a levegő minősége
MTI Fotó - illusztráció

Kecskeméten és Szegeden veszélyes, Salgótarjánban kifogásolt a levegő minősége

MTI

2019.10.28. 16:27

Ismét veszélyes a levegő minősége Kecskeméten és Szegeden a szálló por miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfőn a Facebook-oldalán.

Hirdetés

Emellett Debrecenben, Egerben, Miskolcon és Szolnokon is egészségtelen a levegő, tizenegy településen - Budapesten, Dunaújvárosban, Hernádszurdokon, Kazincbarcikán, Oszláron, Putnokon, Sajószentpéteren, Salgótarjánban, Százhalombattán, Tökölön és Vácon - kifogásolt a minősége a levegőhigiénés index alapján.

Azt írták: a gyermekek, az idősek, a légúti, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők a leginkább veszélyeztetettek. A Nemzeti Népegészségügyi Központ ezért nem javasolja, hogy veszélyes, illetve egészségtelen levegőminőségű helyeken hosszabban a szabadban tartózkodjanak, nem ajánlja a kültéri fizikai munkavégzést és a sportolást.

Kiemelték: a kültéri légszennyezők elsődleges forrása a helytelen lakossági fűtési módok alkalmazása, az avar és kerti hulladék égetése, valamint a közlekedés.

A meteorológiai előrejelzés alapján a megélénkülő szél és a csapadék érkeztével kedden várható javulás a levegő minőségében - tették hozzá.

AktuálisSalgótarjánNógrád megyeszálló por